Haber61.net ajandası!

AK PARTİ’DE HANGİ İLÇELERDE SIKINTI VAR?AK Parti Trabzon’da ilçe kongrelerine haftaya 14 Kasım’da başlıyor. İlçe kongreleri öncesi İl ve Ortahisar teşkilatında hummalı bir çalışma var.AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ilçe kongrelerin en güzel şeki

Haber61.net ajandası!

AK PARTİ’DE HANGİ İLÇELERDE SIKINTI VAR?

AK Parti Trabzon’da ilçe kongrelerine haftaya 14 Kasım’da başlıyor. İlçe kongreleri öncesi İl ve Ortahisar teşkilatında hummalı bir çalışma var.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ilçe kongrelerin en güzel şekilde tamamlanması noktasında ciddi bir gayret içinde. Sürekli ilçe başkanları ve teşkilatlarla diyalog içinde olan Günnar Genel Merkezin talimatı doğrultusunda “tek aday” üzerinde çalışmasını tamamlayıp raporlarıyla birlikte Ankara’nın yolunu tutacak.

Tek aday noktasında Trabzon’da bazı ilçelerde çok ciddi sıkıntı var. Bu ilçeler arasında Araklı, Arsin, Of, Akçaabat başı çekiyor. Araklı’da 8, Arsin’de 4, Akçaabat’ta 5 aday gündemde. Of’ta ise gündemde beş aday var ama mevcut ilçe başkanı Hakan Terziooğlu’nun yeniden başkanlığa devam edecek olması Of’ta uzlaşma getirebilir.

Çaykara, Dernekpazarı, Maçka, Sürmene, Köprübaşı, Hayrat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya, Düzköy’de mevcut başkanlarla yola devam edilecek. Yomra’da ise henüz durum netleşmedi

 

“ARAKLI VE ARSİN’DE KIYAMET KOPACAK!” 2. SAYFADA

 

ARAKLI VE ARSİN’DE KIYAMET KOPACAK!

AK Parti Trabzon İlçe Kongrelerinde gözlerin üzerinde olacağı iki ilçe var. Araklı ve Arsin İlçe kongreleri öncesi tek aday noktasında uzlaşma sağlanması oldukça zor gözüküyor.

Her iki ilçenin başkanları üç döneme takıldığı için yeniden aday olamayacak. Bu durum bu ilçelerin önemi bir kat daha artırdı. Araklı’da 8 isim, Arsin’de ise 4 isim ilçe başkanlığı için aday. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile AK Parti Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş kongre öncesi adaylar ile biraraya gelerek son bir durum değerlendirmesi yapacak.

Aynı şekilde Arsin’de Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve AK Parti Arsin ilçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu’da tek aday üzerinde uzlaşma çağrısı yaptı. Her iki ilçede bakalım tek aday üzerindeki uzlaşma nasıl aşılacak.

 

“ZİGANA’DA LAİKLİK, DİN VE SİYASET KONUŞULACAK!” 3. SAYFADA

 

ZİGANA’DA LAİKLİK, DİN VE SİYASET KONUŞULACAK!

Merkezi İstanbul’da bulunan Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından düzenlenen Zigana Zirvesi etkinliklerinin üçüncüsü 8 Kasım Cumartesi günü, Zitaş Tesisleri’nde yapılacak.

"Laiklik, Din ve Siyaset’’ konulu etkinlikte, Felsefe Sanat Bilim Derneği Başkanı Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Örsan K. Öymen, İstanbul Barosu Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Ümit Kocasakal ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Siyaset Bilimci Prof. Dr. Nurşen Mazıcı ayrı ayrı konferans verecek.

Saat 13:00’te başlayıp 17:00’de sona erecek olan konferanslara katılım ücretsiz. Katılmak isteyenler için Trabzon Otogarı’ndan Metro Turizm peronlarında saat 11:30’da 3 otobüs kaldırılacak.

Otobüsler Sat 18:00’de Trabzon’a hareket edecek. Akşam düzenlenen ve saat 19:30 yapılacak ücretli yemeğe kalmak isteyenler için de saat 23:00’de başka bir otobüs kalkacak.  Otobüsler de ücretsiz olacak.

 

“KONGRE YAPILMASI İÇİN TOPLANAN İMZALAR NE OLDU?” 4. SAYFADA

 

KONGRE YAPILMASI İÇİN TOPLANAN İMZALAR NE OLDU?


1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu Trabzon’un gündemini epeyce meşgul eden Trabzonspor’un kongresi için toplanan imzaların akıbeti ile ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“Mahkeme kongre kararı verdiğinde yargıtaya başvuran, yargıtay kararı 2 kez açıklayacakken eksik evrak gerekçesiyle koltuk da oturmak uğruna Trabzonspor’u maceraya iten İbrahim Hacıosmanoğlu ve Arkadaşlarına Kongre yapın yoksa imza toplarız diye beyanat verdim.

Hemen birileri imza toplamaya başladı. Olsun dedim kim toplarsa toplasın yeter ki amacına uygun olsun düşüncesiyle imza toplamasına destek vermeye niyetlenmişken bir baktım ki yöntem çok yanlış ve dedim ki bu şekil İmza toplanmaz, Trabzon meydan ya da Atapark'da Stand açalım noter huzurunda imzaları toplayalım ki başkan Hacıosmanoğlu ve arkadaşları itiraz edemesin, edeceklerini adım gibi bildiğimde bu tepkiye koyarken ben tepki aldım ve bu imza kampanyasına destek vermedim.

Gelinen nokta aynı benim dediğim gibi oldu.Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu zaman kazanmak adına atılan imzalara itiraz ediyor.Atılan imzaların içinde sahte olanları belirliyor.Dedik ki ey kardeşim mahkeme kararını tanımayan mahkemeye başvuran iki kez Yargıtay kararı verecekken dosyadan evrak eksiliyor. Bunlara başvuran başkan Hacıosmanoğlu sizin imzalarınızdan sahte imza arar dedik dinletemedik.

 

“ERKEN SEÇİM HALA GÜNDEMDE!”5. SAYFADA

 

ERKEN SEÇİM HALA GÜNDEMDE!

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası uzunca bir süre gündeme gelmeyen erken seçim tartışmaları öğrencilerin sınav maratonu nedeniyle tekrar gündeme geldi.

Öğrencilerin nisan ayından sonra çok sayıda sınava gireceği bu nedenle de seçimlerin nisanda yapılacağı öngörüleri konuşuldu. İktidar partisi erken seçim iddialarını yalanladı ama bu tartışmalar bitmedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, "Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Sistemin daha mükemmel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

YSK'da erken seçim alarmı yoktur" ifadelerini kullandı. Ancak özellikle çözüm süreci üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve HDP üçgeninde yürüyen tartışmalar, peşmerge güçleri ve ÖSO’nun Kobani’ye geçmesi, Ortadoğu’da yaşanan karmaşık süreçler gibi birçok konu, erken seçimin alametleri olarak dile getiriliyor.

 

“HAMZAÇEBİ HABER61.NET’E KONUŞTU” 6. SAYFADA

 

HAMZAÇEBİ HABER61.NET’E KONUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Trabzonlu hemşerimiz Akif Hamzaçebi partisinin 2015 Genel seçimlerinde tek başına iktidar olacağını öne sürerek haber61.net’e şu açıklamalarda bulundu:

”Türkiye’nin içinde olduğu bu kötü gidişatın tek sorumlusu hükümettir. İnsanlar baskı altında, korku ve umutsuzca bir yaşam sürmektedir. Kendi etraflarını zengin eden bu hükümet “bizden olmayanın canı çıksın” anlayışı ile binlerce insanı mağdur ve çaresiz bırakmıştır. Elbette bu böyle gitmeyecek, elbette bu yaşananların hepsinin hesabı görülecek” Hamzaçebi partiden istifaların devam edeceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını da belirterek “Türkiye’nin şu süreçte CHP’ye en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde mücadelemizi birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

“İŞÇİLERDEN İKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR.!”7. SAYFADA

 

İŞÇİLERDEN İKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR.!

Kapanan Trabzon Özel İdaresinden Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerine gönderilen 362 işçinin akıbeti mutlu sonla neticelendi.

İşçiler önce torbaya kondu sonrada kurumlara dağıtıldı. Torbaya koyulan 362 işçiden 231’i Karayolları Bölge Müdürlüğüne, 41’i Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne verilirken diğer işçilerde istedikleri kurumlara gönderildi.

Uzun süre yaşanan belirsizlikten sonra yeniden işlerine kavuşan işçiler bu süreçte kendilerine destek çıkan ve başından beri işçilerin yanında yer alan Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi Hasan Basri Hatioplu ile birlikte Yol-İş Sendikası 2’Nolu Şube Başkanı Hüseyin Balabalan’a teşekkürlerini ilettiler.

 

“TRABZON’DA ÇİMENTO FABRİKASI MAZLUM’A EMANET!” 8. SAYFADA

 

TRABZON’DA ÇİMENTO FABRİKASI MAZLUM’A EMANET!

Trabzon Çimento Fabrikası Müdürlüğü’ne Muhammet Mazlum atandı. Trabzon Çimento A.Ş.’de çalışırken DYP-SHP iktidarı döneminde yeni kurulan Çevre İl Müdürlüğüne atanan, burada 20 yıl görev yaptıktan sonra Bakanlık emrine alınan Mazlum emekli olup Aşkale Çimento A.Ş. Trabzon Fabrikaları Müdürlüğüne getirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam