Haber61 yazarına teşekkür plaketi!

Haber61.net köşe yazarı Recep Ergenç'e bu defa ödül "Dünya Ebru Günü 3. Kutlama Etkinliklerine katkılarından dolayı, Trabzon Düzenleme Komitesi" tarafından verildi.Dünya Kültür mirası listesine alınması için yoğun çaba harcanan Ebru Sanatı, geçtiğimiz gün

Haber61 yazarına teşekkür plaketi!

Haber61.net köşe yazarı Recep Ergenç'e bu defa ödül "Dünya Ebru Günü 3. Kutlama Etkinliklerine katkılarından dolayı, Trabzon Düzenleme Komitesi" tarafından verildi.

Dünya Kültür mirası listesine alınması için yoğun çaba harcanan Ebru Sanatı, geçtiğimiz günlerde Trabzon'da birçok yerli ve yabancı ebru sanatçısının katılımı ve üç günlük yoğun bir etkinlik programı ile kutlandı.

Kutlama komitesi, yazarımızın il dışında olması nedeniyle verilemeyen teşekkür plaketini; Ebru Günlerine katılan sanatçıların eserlerinden oluşan albümü, Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç ve Düzenleme Komitesi Başkanı Songül Kartal tarafından takdim edildi.

Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç yaptığı açıklamada, UNOSCO tarafından koruma altına alınması beklenen geleneksel "Ebru" Sanatının yaygınlaştırılması için önümüzdeki günlerde Alacahan'da bir kurs açacaklarını belirterek; Kursta Songül Kartal'ın usta öğretici olarak yer alçağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam