Haber61 Ajandası 30.08.2016

Haber61 Ajandası 30.08.2016

Haber61 Ajandası 30.08.2016

SAHİLDEKİ RADARLAR NE OLDU?

Trabzon sahil güzergahında özelliklede Faroz bölgesinde ölümlü ve yaralama ile sonuçlanan kazalardaki artış göze-batıyor.Gün geçmesin ki bu bölgede sürekli kaza olmasın.Sahilde hız denetim  radarlarının yapılması noktasında alınmış kararlar vardı ama hayata geçmedi.Hız denetim radarları kazaların önüne geçebilmek için cezaiyi uygulamada önemli bir adım.Bir an önce bu radarların yapılması şart.Sahilde kazaların yanı sıra akıl-almaz bir şekilde gürültü yapan araçların ise mutlaka tespit edilmesi şart.Sahilde oturan insanlar araçların uçak sesi gibi hız yapmasına isyan ediyor.Gecenin geç saatlerine kadar bu çılgınlık sürüyor.Beşirli sahil güzergahı başta olmak üzere sahilde Cafelerde oturan insanlardan tutun işyerleri ve evlerdeki vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız.

İŞ KURMAK İSTEYENLERE MÜJDE!

18-30 yaş grubu için İş kurmak isteyen gençler için sermaye hazır. Ayrıca son yapılan değişikle vergi muafiyeti de getirildi.Hibe ve kredi desteği almak için KOSGEB'e kaydolan kursa giden ve ardından sertifika alan gençler iş fikirlerini hayata geçirmek için proje ve iş planı hazırlayacak. îş fikri kabul edilene ise hibe ve kredi olmak üzere 150 bin liralık desteğin kapısı açılacak. Devlet desteğiyle de olsa iş kurmak ve sürdürmek ciddi ve maliyetli bir iş. Bu yüzden hükümet özellikle iş hayatına yeni atılan 18-30 yaş grubundaki gençleri daha fazla destekliyor. Bu kapsamda iş kurup gelir sağlayan gençler için üç yıl boyunca vergi muafiyeti' uygulama kararı aldı. Yasa da çıktı. Türkiye çapında hemen her sektörden başvuru oluyor. Son zamanlarda kasap, terzi, reklamcılık, mobilya imalatı, pastane, börekçi, tuhafiye ve kuaför gibi alanlarda faaliyet gösterenlerde başvuruda bulunuyor. Bu sektörlerin yanı sıra, yüksek teknolojik ürünlerin imalatı konusunda da destekler veriliyor.- Mesela tıp sektöründe, bilgisayar destekli kemik eğriliğini düzeltme sisteminin kurulmasından tutunda, yapay damar üretimine varıncaya kadar sağlık sektöründe kullanılan ve yurtdışına ihraç edilen birçok malzemenin üretilmesine vesile olan işletmelere destek veriliyor. Bunun yanında savuma sanayi alanında, ilk köşe silahı üreten işletmeden tutun da Aselsan gibi büyük işletmelerin ürün tedarikçilerine, hava araçlarına motor imalatı yapan işletmelere varıncaya kadar birçok yeni teknolojik ürünler üreten işletmelere destek sağlanıyor.

ŞEHİDE SON GÖREV!

Artvin Yusufeli İlçesi Kirazalan Köyünden Mustafa ve Dilber Doktur çiftinin  oğlu, Jandarma Er Tunahan DOKTUR, Hakkari-Van karayolunda, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen patlayıcının askeri araçların geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit düşmüştü.. Artvinli şehit dün gözyaşları arasında Ankara'nın Kazan ilçesi Kayı Mahallesi Ulu Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Kazan Şehitliğinde defnedildi.Haber61.net siyaset ajandasına konuşan şehidin ailesi “ülke olarak bu karanlık günlerden el-birliği ile kurtulacağız.Acımız çok büyük.Evladımızı kaybettik. Terörün kökü kazınmadan analara-babalara rahat uyku yok” dediler.Bizlerde haber61.net siyaset ajandası olarak Ülkemizin birliğine, dirliğine kasteden terör olaylarının bir an önce son bulması ve yeni acıların yaşanmaması temennisiyle Şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, başta ailesi ve yakınları olmak üzere Yusufelililere ve tüm Türkiye’ye sabrı celil niyaz ediyoruz.

FETÖ’NÜN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!

FETÖ’nün konuşma ve yazışmalarında gizliliği ön planda tutmak ve deşifre olmamak için kullandığı bazı kodlamalar ortaya çıktı. Kurban derisine “gömlek”, polislik sınavına girecek öğrencilere “pelin ve polat”, Fetullah Gülen’in kitaplarına “pırlanta”, kurallara uymayan vasıfsız elamanlara “vc” gibi kodlar kullanıldığı öğrenildi. FETÖ’den gözaltına alınan A.adlı bir kişi  muhasebeci olduktan sonra çeşitli kişilerden yapacağı görevin ayrıntılarını öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti: “Para verecek kişinin ismini küçük not kağıdına geçirirken karşısına himmet, burs ve kurban derisi için kullanılan kodlar yazıldı. Bu konuları telefonda konuşurken ve not alırken bu şekilde kodlamamız gerektiği bildirildi. Himmete 'hm', bursa 'brs', kurban derisine 'gömlek', senet ve çeke 'kağıt' ve istişareye 'çay içme' deniliyor ve yazılıyordu. Polislik sınavlarına girecek üniversite mezunu öğrenciler için 'pelin', lise mezunu öğrenciler için de 'polat' kodları kullanılıyordu

ESNAF DAHA ÇABUK EMEKLİ OLACAK!

Hükümetin esnafın yarınlarını güvene alacak kararlarını desteklediklerini belirten TESOB Başkanı Metin Kara “Emeklilik için prim gün sayısının azaltılması ve emekli maaşlarının artırılması için” başlatılan çalışmayı yakından takip ettiklerini belirterek “Esnafın acil çözüm bekleyen sorunları noktasında birlik olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz.Bu noktada hükümetin samimi bir gayreti var, en kısa zamanda esnafımıza yeni müjdeleri paylaşacağız” dedi.Türkiye’de 491 meslek dalında 2 milyon esnaf ve sanatkar,3 bin 48 esnaf ve sanatkar odası,illerde örgütlenen 82 esnaf odaları birliği ile 13 mesleki konfederasyonu bulunduğunu belirten başkan Kara, “Esnafımız ne yazık ki son süreçte yaşanan gelişmeleri de baz alırsak borcunu ödemekte zorlanıyor, istediği ciroyu yapamıyor,kirasını ödeyemiyor.Bu sorunların çözümü için hükümet ile başlatılan çalışmaları önemsiyoruz.Gerekli kararlılığı gösterip sorunları aşacağız” şeklinde konuştu.Yüksek prim sorunun bir nebze olsa da çözüldüğünü belirten TESOB Başkanı Metin Kara “Bağ-Kur primi ödeyenler geçen yıl SGK’ya 440 lira yatırıyordu.Tutar 1 Ocak’ta 128 lira artarak 568 TL’ye fırladı.Odalar ve birliklerden galen talep üzerine bu yükü azaltmak için torba yasaya bir madde eklendi.Buna kendi adına bağımsız çalışan esnaf beş puan daha az ödeyecek.Bundan böyle Bağ-Kur’lular daha az prim ödeyecek.İndirim,en düşük prim ödeyenler için 82.35 lira olacak” dedi.

ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş fırsat bulduğu her süreçte esnaf ziyaretleri yaparak ülke gündemi ile ilgili vatandaşla görüş-alışverişi yapıyor.Başkan Altunbaş ziyaretlerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Esnaf ziyaretlerimize devam ederek,15 Temmuz Darbe Girişimini ve Dış İlişkilerde son günlerde yaşanan olayların iç yüzünü anlatmaya çalışıyoruz.Şu an verdiğimiz mücadele sadece PKK, DAEŞ,PYD,YPG,FETÖ,DHKP-C'ye karşı verilmiyor.Bunların arkasında ABD var,İsrail var. Almanya,İngiltere ve Fransa da işin içersinde.Küresel güçler Türkiye'ye diz çöktürmeye,boyunduruk vurmaya çalışıyorlar.Biz de bunlara karşı savaşıyor ve teslim olmama mücadelesi veriyoruz.Dünya mazlumlarının ve mağdurlarının Sesi,umudu ve ümidi olmaya devam ediyoruz.Haçlılara geçit vermeyeceğiz inşallah”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam