Haber61 Ajandası - 08.09.2016

Haber61 Ajandası - 08.09.2016

Haber61 Ajandası - 08.09.2016

CHP TRABZON’DA KUTLAMA YAPACAK

CHP’nin 93.kuruluş yıldönümü Trabzon’da yarın çeşitli etkinliklerle kutlanacak.CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç CHP’nin 15 Temmuz sürecinde çok sağlam bir duruş sergilediğini belirterek “Partimiz cumhuriyetin ve demokrasinin yılmaz bekçisi olarak görevine devam edecek.Bu mücadele  sonsuza kadar sürecek” dedi.Akaç şu görüşlere yer verdi: “CHP, Türkiye’de çağdaşlaşmanın, değişimin ve yenilenmenin de mimarı olmuştur.Büyük Önder Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, CHP’ye gönül veren CHP’nin ilkelerini benimseyen herkes için yol göstericidir. CHP; 1923’ten bu yana hiçbir makamı, kişisel çıkarı düşünmeden, değerleri ve ilkeleri uğrunda mücadele eden bir kadronun, uygar bir anlayışın partisidir.İsmet İnönü’nün “Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı” sözü bizlere ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir ülke için hep birlikte çalışmalıyız.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, merhum Genel Başkanlarımız İsmet İnönü ile Bülent Ecevit’i şükran ve minnetle anıyor, 9 Eylül ruhunu bugünlere taşıyan bütün partililerimizi saygıyla selamlıyorum”
**

EMEKLİ MAAŞLARI ESNAFI SEVİNDİRDİ!

9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi için maaş zamanı geldi. Ödemelerin bayram öncesine alınmasıyla, tahsis numarasının son numarası tek olanlar bugün, çift olanlar da Cuma günü maaşını cebine koyacak. SGK'nın konuyla ilgili yaptığı duyuruya göre; SSK ve Bağ-Kur'dan emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların Eylül dönemi gelir/aylık ödemeleri, tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlarda 8 Eylül'de; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlarda 9 Eylül'de yapılacak. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, normalde maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alıyor. Maaş ödemelerinin erkene çekilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bayrama maaşı cepte girecek. Memurlara da maaş günleri olan 15 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın son gününe denk gelmesi nedeniyle, erken ödeme yapılacak. Memur emeklileri ise maaşlarını 1-5 Eylül tarihleri arasında almıştı. Böylece yaklaşık 14 milyon emekli ve memura bayram öncesi maaş ödemeleri yapılmış oldu.Emekli ve memur maaş ödemelerinin bayram öncesine çekilmesi, esnafı sevindirdi. Esnaf, erken ödemenin piyasada doping etkisi yaratacağını, hareketliliğin artacağını ifade ediyor. SGK, emeklilerin maaşı olarak aylık 12 milyar lira civarında ödeme yapıyor.Emekliler bayram öncesinde maaşlarına kavuşacak. Bayram sonrasında da promosyon ödemelerinin yapılması bekleniyor. Bu konudaki çalışmalarda sona gelinmişti. Artık bankalarla ödeme protokollerinin imzalanması bekleniyor.
**

AK PARTİLİ VEKİLDEN FETÖ İTİRAFI!
Fethullahçı Terör Örgütü'yle mücadele kapsamında birçok kamu görevlisinin ilişiği kesildi. Ancak AK Parti  Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'dan ilginç bir itiraf geldi. AKP'li vekil, FETÖ'cü bazı isimlerin korunduğunu, ilgisi olmayan isimlerin ise gözaltına alındığını açıkladı. AKP Ordu İl Danışma Kurulu'nda konuşan Milletvekili Metin Gündoğdu'nun çarpıcı açıklamaları şöyle:”İnandığım biri varsa bu olayda sonuna kadar arkasında dururum. Durdum da. Kimseden korkmuyorum. Benim sendika temsilcimi kata kulliye getirip alacaklar Ordu'dan. FETÖ olmadığını bildiğim halde bende bu arkadaşa göz yumacağım! Ben niye vekilim? Ünye Başsavcısı'nı aradım. Kimseden de korkmuyorum. Kimse de beni bu konuda eleştiremez. Eyvallahım da yok. Haksızlık yapıldığına inandığım bir arkadaşın yanında durdum. Savcıya ‘niye aldın bu arkadaşı' dedim. ‘Hakkında yazılı ihbar var' Benim hakkımda biri yazsa beni de mi alacaksın? Gel al dedim. Kimse hata yapmayacak bu süreçte. Fitnenin kol gezdiği bir süreç. 2 saat sonra döndü ‘Biz yanlış almışız arkadaşı' dedi. Biz bunun arkasında durmasaydık ne olurdu arkadaşlar? 3-4 ay orada kalacaktı. Namuslular, namussuzlar kadar cesur olsa bu ülkede bunlar olmaz. Namuslular da dik olacak. 2019 hesabım yok.”

**
TRABZON’UN AYŞESİ SAHADA!
AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu siyaset kurumuma ve siyasetçilere bugünlerde daha çok büyük sorumluluk düştüğünü belirterek “Meclis tatilde ama biz sahada vatandaşın yanındayız” mesajı verdi.Ülke ve yerel gündemi vatandaşlarla birlikte değerlendirdiklerini belirten Köseoğlu “Halkımızın her konuda bakış açısı ve yorumları bize ışık tutuyor.Hem doğrularımızı paylaşıyor hem de eksik ve hatalarımızı onlardan dinleme fırsatı buluyoruz” şeklinde konuştu.Ak Parti Trabzon Kadın kollarının haftalık yönetim kurulu toplantısına İstanbul Milletvekilimiz Sayın Fatma Benli ile katılan Köseoğlu “Trabzon'umuzdaki her başarının altında imzası olan, gayretleri, samimiyetleri ve özverili çalışmaları ile gurur kaynağımız olan Sayın Bahar Ayvazoğlu başkanlığındaki tüm kadın kolları üyelerimize gönülden teşekkürü bir borç bilir bu ekibin bir parçası olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Biriz, beraberiz, güçlüyüz, gururluyuz” açıklamasında bulundu. AK Parti MKYK Üyesi Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu bugün saat 14.00’da Trabzon’da yürütülmekte olan projelerle ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edecek.


**
SORULARI BÖYLE ÇALMIŞLAR!
Türk Ceza Kanunu'nun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten komiser M.K, savcılık ifadesinde, komiserlik sınav sorularının çalınması ve 17-25 Aralık sonrasında yaşadıklarını açıkladı.Açık hatların "ilçe abileri", "il abileri" ile farklı meslek gruplarından sorumlu abilerde bulunduğunu, bu telefonlarda bir veya iki numara kayıtlı olduğunu anlatan M.K, "2-3 ay geçtikten sonra telefon ve hat atılır, yeni telefon hattı ve yeni telefon cihazı teslim edilirdi. 17/25 Aralık sonrası telefon hattının artık kullanılmayacağı söylendi, bunun yerine her gruptan bir kişiye akıllı telefonu olan arkadaşa 'Eagle' isimli programı yüklediler. Bu program üzerinden iletişim devam etti. Bu programlarda Fetullah Gülen'in günlük sohbetleri mesaj olarak gelir, hadisi şerifler, farklı mesajlar gönderilirdi." ifadelerini kullandı.Birkaç ay sonra bu programın sağlıklı çalışmadığı, silinmesi gerektiğinin söylendiğini, bunun yerine "Bylock" isimli mesajlaşma programını kurmalarını istenildiğini bildiren M.K, "Ben de o tarihte evimde bulunan ve telefon özelliği olan tabletime kurdum. Bu program açılmadan önce güvenli olması için 'VPN' isimli programı yükleyerek aktif hale getirmemiz söylendi. Ben de her seferinde programı açmadan önce bu şekilde hareket ediyordum. Aynı şekilde bu program üzerinden gündeme dair bilgiler, Fetullah Gülen'in sohbetleri, hadisi şerifler, hatta Gülen'in gördüğü rüyalar bile gönderilirdi. Gönderilen mesajları arkadaşlarımızla paylaşırdık.17/25 Aralık operasyonlarından bir yıl sonra ben örgütten ayrılmak istiyordum ancak güçlü yapısı olduğunu bildiğimden buna cesaret edemiyordum. Sohbet toplantılarında artık bir araya gelmemizin sıkıntı olabileceğini söyleyerek diğer arkadaşlarımın da desteklemesi üzerine sohbetleri bitirdik ancak himmet vermeye devam ediyorduk." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam