Güzel yıldız "İşid korksun benden!"

Iraklı Kürt sanatçı Helly Luv, kendisini tehdit eden ve ölüm listesine alan terör örgütü IŞİD'i kastederek "Kürt halkına savaş açan ve beni ölüm listesine alan teröristlere sanatımla cevap veriyorum" dedi.IŞİD'İN ÖLÜM LİSTESİNE GİRDİAmerika Birleşik Devle

Güzel yıldız "İşid korksun benden!"

Iraklı Kürt sanatçı Helly Luv, kendisini tehdit eden ve ölüm listesine alan terör örgütü IŞİD'i kastederek "Kürt halkına savaş açan ve beni ölüm listesine alan teröristlere sanatımla cevap veriyorum" dedi.

IŞİD'İN ÖLÜM LİSTESİNE GİRDİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Los Angeles kentinde yaşayan 25 yaşındaki Luv, geçen yıl Erbil'de çektiği, "Risk it all" klibinde kullandığı simgelerle gündeme gelmişti. Klibinde kullandığı molotof görüntüsü ve dans ettiği aslanlı sahnelerden dolayı eleştirilen Luv, savaş cephesindeki Peşmergeleri ziyaret ederek terör örgütü IŞİD'in tepkisini çekti ve ölüm listesine alındı.

d_6209_1.jpg

Genç sanatçı ise ikinci klibi olan "Devrim" de (Revelution) kendisini ölümle tehdit eden IŞİD'i hedef aldı. Giydiği Peşmerge giysileriyle dikkatleri üzerine çeken ve taşıdığı "şiddeti durdurun" döviziyle IŞİD'e mesaj gönderen Luv, Türkiye, ABD, İngiltere ve Almanya gibi Uluslararası Komisyon üyesi ülkelerin bayraklarına yer vererek onlardan yardım istiyor.

"ANNEM BİR PEŞMERGEYDİ"

Farklı dinleri temsil eden insan karakterlerini ön plana çıkararak "barış" mesajı veren Luv,  yaptığı açıklamada, kliplerinde farklı argüman ve kostüm kullandığını ve bu yüzden eleştirilere maruz kaldığını söyledi.

Annesinin bir kadın Peşmerge olduğunu ve bundan çok etkilendiğini ifade eden Luv, "Annemden dolayı klibimde Kürt kadın kıyafeti giydim ve elime bir silah aldım. Benim buradaki amacım, bölgede devam eden çatışmalardan faydalanmak değildi. Tam tersine kadınların bu çatışma içerisinde en çok zarar gören kesim olduğunu göstermek istedim" diye konuştu.

Çekimlerini Erbil'de yaptığı ilk klibi yayınlandığı sıralarda IŞİD'in Irak'taki Kürt bölgelerine saldırdığını dile getiren Luv, aşk içerikli şarkılardan ziyade halka cesaret verecek şarkılar çıkarmaya karar verdiğini bildirdi.

"YAPTIĞIM ŞARKILARDAN DOLAYI ÖLMEYİ GÖZE ALIYORDUM"

Son klibi "Devrim'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) farklı din ve mezheplere üye olan insanların bir arada kardeşçe yaşadığını göstermeye çalıştığını vurgulayan Luv, şöyle konuştu:

"Burada Yezidi, Hristiyan ve Müslümanlar var. Burayı barış ve mutluluk içerisinde yaşayan insanların bulunduğu küçük bir köy gibi görüyorum. Bu köye IŞİD saldırıyor. Burada yaşayan herkes birlik olup onlarla savaşıyor. Şarkı sözleri de buna vurgu yapıyor, Mesela 'Ayağa kalkın biz biriz, beraber yaşamaya devam edebiliriz' diyorum. Ayrıca klipte kullandığım bayraklarla büyük ülkelerden yardım istiyorum. Beni ölümle tehdit eden teröristlerden korkmuyorum ve yaptığım şarkılardan dolayı ölmeyi göze alıyorum."

"MÜZİK EN ETKİLİ SİLAHTIR"

Peşmergeye destek olmaya devam edeceğine dikkati çeken Luv, "Vatandaşlarının rahat yaşaması için teröristlere karşı savaşan kişilerin yanındayım. Herkes kendi evini ve toprağını korumalıdır" dedi.

Bugüne kadar çok sayıda yardım etkinliğine katıldığını anımsatan Luv, "Bu konu için maddi anlamda hesaplayamadığım miktarda para topladık. Kobani ve diğer sığınmacılar için de aynısını yaptım. Ancak en önemlisi burada bizim halkımızın sesinin dünyaya duyurabilmektir. Müzik en etkili silahtır" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki süreçte IŞİD tarafından esir alınan Yezidi kadınları konu alan bir çalışma yapacağını açıklayan Luv, yapacağı projeyle büyük sıkıntılar çeken Yezidi kadınların sesi olmak istediğini bildirdi.

"BENİ KÜRTLERİN BEYONCE'U OLARAK TANIMLIYORLAR"

IKBY'de yaşayan insanlar tarafından çabuk benimsenmediğini söyleyen Luv, şunları kaydetti:

"Yaptığım kliplerle elbette insanların hem tepkisini hem de sevgisini kazandım ancak bana sorarsanız hangisi daha baskın olan bence sevgi. Bunlar her zaman olacaktır. Ben yaptığım işten eminim ve kendimle gurur duyuyorum. İnsanlar bana karşı tavır alabilirler ancak ben onları umursamıyorum. Çünkü yaptığım işin çok önemli olduğunu ve etkisinin uluslararası bir düzeyde olduğuna inanıyorum. İnsanlar beni Kürtlerin Beyonce'u ya da Rihanna'sı olarak tanımlar. Ben ikisi de değilim. Sadece Helly olarak tanınmak istiyorum."

HELLY LUV KİMDİR?

Gerçek adı Helan Abdullah olan ama Helly Luv ismini kullanan sanatçı, İran'ın Batı Azerbaycan vilayetine bağlı olan Urmiye kentinde 1988 yılında doğdu. Aslen Duhok olan ailesiyle İran'dan kaçarak bir süre Türkiye'deki bir sığınmacı kampında yaşadı. Daha sonra, mülteci olarak Finlandiya'ya sığındı. 18 yaşında ABD'ye taşınarak Rihanna ile Micheal Jackson gibi ünlü sanatçılarla çalışan bir şirketle çalışmaya başladı. "Kürtlerin Beyonce'si" olarak tanımlanan Luv, şimdiye kadar "Her şeyi göze al" ve "Devrim" klipleriyle gündeme geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler