Gürcü genç Trabzon'da tedavi gördü!

Gürcistan'da denize atlaması sonucu boyun kırığı oluşan Gürcü genç, Trabzon'da tedavi gördü.   Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan'da yaklaşık bir yıl önce denize atlaması sonucu boyun kırığı oluşan

Gürcü genç Trabzon'da tedavi gördü!
Gürcistan'da denize atlaması sonucu boyun kırığı oluşan Gürcü genç, Trabzon'da tedavi gördü.
 
Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan'da yaklaşık bir yıl önce denize atlaması sonucu boyun kırığı oluşan 17 yaşındaki Lasha Lominazde'nin, Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtildi.
 
Açıklamada, Gürcistan'da ameliyat edilen ve boyun bölgesinden aşağısı felç olan Lominazde'nin ailesinin, oğullarının rehabilitasyon sürecine ilişkin tedavisini Türkiye'de sürdürmeye karar verdikleri vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
 
"Aile, sağlık turizmi kapsamında hazırlanan web sitesi aracılığıyla Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine ulaştı. Tedavilerinin gerçekleştirilebileceği yönünde bilgiye erişen aile, geçen ay Trabzon'a geldi. Hastanede 30 gün önce tedavisine başlanan Lasha Lominazde'nin tedavisinin ilk kürü olan 20 seanslık rehabilitasyon süreci tamamlandı."
 
20160128_2_14009554_4971513_web.jpg
 
Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimi yetkililerinin, Lominazde'yi taburcu olmadan hastanede ziyaret ettikleri bildirilen açıklamada, baba Nuri Lominazde'nin şu ifadeleri yer aldı:
 
"Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hastane yetkililerine ve bu tedaviyi almamıza olanak sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Tedavi sürecinden memnun kaldık. Oğlumun tedavisini, doktorumuzun yönlendirdiği şekilde sürdüreceğiz."
 
Açıklamada, Lominazde'nin tedavisini gerçekleştiren Dr. Hüsna Taflan ise görüşlerini şu sözlerle paylaştı:
 
"Rehabilitasyon sürecinin ilk aşamasında hastanın dahili problemlerinin çözümüne odaklandık. Hastanın kas erimelerini engellemek, eklem kabiliyetlerini sürdürerek mevcut güçlerini artırmaya yönelik tedavi gerçekleştirdik. Bu hastamızın tedavisinde en büyük amacımız, hastayı cihaz desteğiyle ayağa kaldırmaktır. Hastanemizde ileri düzey rehabilitasyon hizmetleri verilmektedir ve dalında en gelişmiş sağlık tesislerinden biridir. Artık sadece ülkemizdeki hastalara değil, sağlık turizmi kapsamında gelen diğer ülke vatandaşlarına da hizmet sunuyoruz. Ülkemiz ve sağlık çalışanları adına gurur verici bir durum."
 
20160128_2_14009554_4971514_web.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler