Güneysu'da tarihi proje

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret etti.‘Güneysu Vadisi Turizm Odaklı Yenileme, Gelişim ve Kalkınma Eylem Planı Proje

Güneysu'da tarihi proje

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret etti.

‘Güneysu Vadisi Turizm Odaklı Yenileme, Gelişim ve Kalkınma Eylem Planı Projesi’nin değerlendirildiği ziyarette, projenin yörede turizme ivme kazandıracak bir proje olduğuna vurgu yapılarak, bölgedeki yapıların yöresel mimari ile yeniden şekilleneceği ve yeni yaşam alanlarının oluşturularak turizm altyapısının tamamlanacağı ifade edildi.
Bölgede turist taleplerini karşılamak için yeni havzalar açmak gerektiğini belirten DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Bölgemizi ziyaret eden turist sayısı her yıl hızlı bir şekilde artıyor ve özellikle Körfez ülkelerinden son yıllarda bölgemize dönük talep patlaması yaşıyoruz. Turist artışı bu yıl zirve yaptı ve konaklama yetersizliğinden gelen talebin yarısını geri çevirmek zorunda kaldık. Karadeniz havzası dünyada yeni gelişen, çok önemli destinasyonlardan biri. İşte bu projeler ile var olan doğal güzelliklerimizi ekonomik gelire dönüştüreceğiz. Bölgede katma değer oluşturacağız ve bölge insanımıza ekonomik anlam da katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ise, projenin örnek bir proje olduğunu, bölge ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan da, Güneysu’da DOKA tarafından desteklenen ve Güneysu Kaymakamlığı tarafından yürütülen, yörede turizme ivme kazandıracak olan Güneysu Çamlıca Köyü Arapdüzü Piknik ve Mesire Alanı’nda yapılan tesisleri ve yürüyüş parkurunun da övgüye değer, bölge turizmine ve bölge insanına katkı sağlayacak vizyon bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Bu proje Güneysu Vadisi Turizm Odaklı Yenileme, Gelişim ve Kalkınma Eylem Planı Projesi’ ile desteklenince bölge turizm için çok önemli bir destinasyon merkezi haline gelecek. Hayata geçen bu projelerle hem bölgemiz hem ülkemiz kazanacak” dedi.

Proje ile bölgedeki yapılar yöresel mimari ile yeniden şekillenecek ve yeni yaşam alanları oluşturularak turizm altyapısı tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler