Gümüşhane'de sokak hayvanları unutulmuyor!

Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda dört grup halinde yaşayan ve yiyecek bulmakta güçlük çeken sahipsiz sokak hayvanlarına Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında

Gümüşhane'de sokak hayvanları unutulmuyor!
Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda dört grup halinde yaşayan ve yiyecek bulmakta güçlük çeken sahipsiz sokak hayvanlarına Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yemleme çalışması yapıldı. 
 
Ekipler Gümüşhane-Trabzon karayolunun Zigana Dağı geçidinde belirlenen noktalara 245 kilogram arpa, buğday, sakatat, sebze ve yemek artığı ile kemik bıraktı.
 
Gümüşhane Devlet Hastanesi yemekhanesindeki yemek artıkları ile yemekhanesi bulunan diğer kurumların yemekhanesinden alınan yemek artıkları bir kovada biriktirilerek belli periyotlarla toplanıp, araçlarla yaban hayvanların bulunduğu mevkilere bırakılıyor. Ayrıca, kasaplardan alınan sakatatlar, pazar artıkları ile Doğa Koruma ve Milli Parkla Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayvanların yemlenmesi için stok edilen 7 bin kilogram buğdaydan da bu alanlara bırakılıyor.
 
20160201aw648213_02.jpg
 
YEMEKHANELERDEN BELİRLİ PERİYOTLARLA YEMEK ARTIĞI ALINIYOR
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, 2015-2016 kış dönemi içerisinde doğaya toplamda 4 bin 695 kilogram yem bırakıldığını belirterek, “Yaban hayatına yem takviyesi hava şartlarına bağlı olarak artarak devam edilecektir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü olarak Yaban hayatına yiyecek dağıtımı konusunda hassas olanların, yemek artığı, sakatat artığı ve sebze meyve artığı olup da doğada bulunan yaban hayvanlara bırakılmasını isteyen kurum ve kuruluşların veya şahısların müdürlüğümüze bildirmesi halinde belirli periyotlarla alınacaktır” dedi.
 
Sahipsiz sokak hayvanları için mama kabı dağıtıldığını ve dağıtımlarımız devam ettiğini kaydeden Aydın, sahipsiz sokak hayvanlarını sahiplenip bakanlara da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından bedelsiz olarak mama kabı verileceğini belirtti.
 
20160201aw648213_03.jpg
 
20160201aw648213_04.jpg
 
20160201aw648213_05.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler