Gümüşhane’de Sağlıklı Yürüyüş Etkinliği Düzenlendi

Yeşilay Gümüşhane Şubesi Başkanlığı tarafından organize edilen, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından desteklenen yürüyüş Fatih Parkından başlayarak Zafer Meydanında son buldu.

Gümüşhane’de Sağlıklı Yürüyüş Etkinliği Düzenlendi

Yeşilay Gümüşhane Şubesi Başkanlığı tarafından organize edilen, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından desteklenen yürüyüş Fatih Parkından başlayarak Zafer Meydanında son buldu.

Etkinliğin son durağı olan Zafer Meydanı'nda basın açıklaması yapan Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" münasebetiyle topluma aileye, bireye zararlı olan içki sigara, uyuşturucu ve bağımlılık yapan tüm zararlı alışkanlıkların kullanımını engellemek ve bu şekilde farkındalık düzeyini artırmak düşüncesiyle "Sağlıklı Yürüyüş" etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

"BAĞIMLILIK KÖLELİKTİR"

Gümüşhane'de ilk defa gerçekleştirilen bu etkinliğin farkındalık oluşturması açısından önemli olduğuna vurgu yapan Eroğlu, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçladıklarını kaydeden Eroğlu, "Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç, zarlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili verilerin üzüntü verici düzeyde olduğu ortada. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Bağımlı olan insan artık iradesini kullanmayan kendisine çevresine hatta sevdiklerine bile zarar veren bu işin ticaretini yapan bağımlılık üreticilerinin elinde sömürülen bir birey haline gelmiştir. Bizim amacımız bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil oluşmadan önce toplumu önleyici bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır. Yeşilay haftasını özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek onların farkındalık düzeylerini artırmak için bir vesile olarak görüyorum. Bağımlılığın her türlüsü toplum sağlığı ve geleceği için bir risktir. Herkese bunu önlemek için aslında büyük görev düşüyor. Özellikle yetişkinlerin bu konuda örnek teşkil ettiğini düşünürsek Yeşilay gönüldaşlarının nasıl ulvi bir çaba içerisinde olduğunu anlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Toplumda bağımlı olmayan, özgür olan, kendisine ve çevresine yararlı, üretken, sağlıklı kişilerin varlığına ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Eroğlu, "Ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun her kesimindeki yetişkinlerin bu konuda iyi birer rol modeli olmasını tüm kalbimizle arzuluyoruz. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı toplum için herkesin bu konuda üzerine düşeni yapacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlara kitap, dergi, broşür, bileklik, şapka dağıtımı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam