Gümüşhane'de Ceviz fidanı dağıtımı yapıldı

Gümüşhane'de 7 bin 400 ceviz fidanı hibe olarak çiftçilere dağıtıldı. Gümüşhane’de, il genelinde meyveciliği geliştirme projesi kapsamında 7 bin 400 adet ceviz fidanı İl Özel İdaresi’nin desteği ile yüzde 100 hibe olarak çiftçilere dağıtıldı.    Gıda, Tar

Gümüşhane'de Ceviz fidanı dağıtımı yapıldı

Gümüşhane'de 7 bin 400 ceviz fidanı hibe olarak çiftçilere dağıtıldı.

Gümüşhane’de, il genelinde meyveciliği geliştirme projesi kapsamında 7 bin 400 adet ceviz fidanı İl Özel İdaresi’nin desteği ile yüzde 100 hibe olarak çiftçilere dağıtıldı. 
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane’de tarıma dayalı sanayi alanında pestil ve köme işletmelerinin öne çıktığını ve Gümüşhane için önemli derecede istihdam ve katma değer oluşturduğunu belirtti.
 
20160518aw751392_01.jpg
 
Pestil ve köme sektöründe önemli bir yer tutan cevizin üretiminin artırılması ve sektörün hammadde ihtiyacının Gümüşhane içerisinden karşılanmasının sağlanmasına yönelik ceviz üretiminin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını kaydeden Birşen, “Bu kapsamda Gümüşhane iklim ve coğrafi şartlarına uygun olarak Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tespit edilen, Fernor ve tozlayıcı olarakta Fernette çeşitlerinden getirilen ceviz fidanlarının bin 500 tanesini merkezde, bin tanesi Kelkit, 2 bin tanesini Şiran, 600 tanesi Kürtün ve 2 bin 400 tanesini ise Torul İlçemizde bulunan çiftçilerimize dağıtımı yapılarak toplam 360 dekar alanda ceviz bahçesi tesis edilecektir” dedi.
 
20160518aw751392_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam