Gümrükçüoğlu'ndan İnsan Hakları Günü mesajı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin, insanlığın ortak sorunu haline geldiğini bildirdi.Gümrükçüoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İnsan Hakl

Gümrükçüoğlu'ndan İnsan Hakları Günü mesajı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin, insanlığın ortak sorunu haline geldiğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabulünün yıl dönümünde, insan hakları gününün temel haklar ve özgürlükler bakımından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Günümüzde insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin, ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıktığını ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi, insanlığın ortak sorunu haline gelmiştir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki sorumluluk öncelikle devletlere ait olmakla birlikte, bu görev basın ve yayından, sivil toplum örgütlerine kadar tüm kuruluş ve bireylerin işbirliğini gerektirmektedir. Bu nedenle, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireylerde, sivil toplum kuruluşlarında ve basın yayında bulunması büyük önem taşımaktadır."

Gümrükçüoğlu, Suriye, Filistin, Irak, Myammar, Doğu Türkistan, Somali ve dünyanın daha birçok yerinde kan ve göz yaşının aktığına dikkati çekerek, "İnsan hakları ihlal edilmektedir. Barışa, eşitliğe  huzura ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlar, herkesin haklara ve eşitliğe sahip çıkmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam