Göktürk-2'den 98 dakikada dünya turu

GÖKTÜRK-2 Uydusu 18 Aralık 2012 tarihinde Çin'deki Jiuquan Fırlatma Üssü'nden uzaya fırlatıldı ve Dünya' dan yaklaşık 685 kilometre yükseklikteki yörüngesine başarılı bir şekilde yerleştirildi. GÖKTÜRK-2, Uydusu'nun yaklaşık 640 kilometrelik bir şeridin g

Göktürk-2'den 98 dakikada dünya turu

GÖKTÜRK-2 Uydusu 18 Aralık 2012 tarihinde Çin'deki Jiuquan Fırlatma Üssü'nden uzaya fırlatıldı ve Dünya' dan yaklaşık 685 kilometre yükseklikteki yörüngesine başarılı bir şekilde yerleştirildi.

GÖKTÜRK-2, Uydusu'nun yaklaşık 640 kilometrelik bir şeridin görüntüsünü tek geçişte indirebilecek kadar yüksek hızlı bir veri haberleşmesine sahip olduğu belirtildi. 

Dünya'nın her yerinden görüntü alma ve iletişim konisi içinde aktarma kabiliyetine sahip olan GÖKTÜRK-2 Uydusu'nun, Türkiye'nin savunma, çevre ve şehircilik, tarım ve ormancılık gibi alanlarında uydu görüntüsü ihtiyaçlarını karşılaması planlanlıyor

Görüntü çekimi ve bunların yer istasyonuna indirilmesi konusunda herhangi bir uluslararası kısıtlama söz konusu olmadığı belirtildi. (DOHA - KATAR)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam