Giresun'da Ekoturizm köylerine büyük ilgi!

2015 yılının turizm yılı ilan edildiği Giresun’da turizm faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığı belirtildi.Giresun’un kültürü, tarihi, iklimi, doğal güzellikleri ve temiz havasının yanı sıra ekoturizm köylerinin de yöre

Giresun'da Ekoturizm köylerine büyük ilgi!

2015 yılının turizm yılı ilan edildiği Giresun’da turizm faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığı belirtildi.

Giresun’un kültürü, tarihi, iklimi, doğal güzellikleri ve temiz havasının yanı sıra ekoturizm köylerinin de yöre ekonomisine katkı sağladığı gibi ilin marka değerini de artırdığı ifade edildi.

Piraziz Şeyhli ve Bulancak İnece köylerinde yürütülen ekoturizm çalışmaları yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Son yıllarda yapılan ekoturizm çalışmalarının bu yönde hızla artış gösterdiğini belirten Vali Hasan Karahan, “Ekoturizm ile ilgili altyapı çalışmaları meyvesini vermeye başladı. Piraziz Şeyhli ve Bulancak İnece köyleri ekoturizm bünyesinde köy evlerinde 50’şer kişilik konaklama kapasiteleri, kapalı ve açık mekan yeme,içme alanları ile günübirlik ve konaklamalı misafirler ağırlamakta.

Bu köylerden biri olan Şeyhli Ekoturizm Köyü’ne İl Özel İdaresi tarafından yapılan konak bu yıl içinde hizmete girecek. Gelen misafirler hem köy evlerinde hem de konakta ağırlanabilecek. Ekoturizm köylerine konaklamalı ve günübirlik gelen gezginlerin yöresel yemeklerden tadarak köy ortamını doyasıya yaşayabildikleri doğa, tarih ve inanç turizmini kapsayan rotalarda gezebildikleri ve bu köylerde dileyen turistler köy halkıyla beraber, bahçelerde, tarlalarda keyifle çalışarak, el sanatları, folklor , kına geceleri aktiviteleriyle köy halkıyla beraber gelenek ve görenekleri de yaşayarak keyifli bir tatil geçirebilirler” dedi.

Eko turizm köylerinin ulaşım sorunu da bulunmadığını belirten Vali Karahan, “Ekoturizm köyleri havalimanına yakın olmalarından dolayı bu gezginler tarafından ulaşılabilir bir konumda. Bu nedenle gezgin veya turistlerin havaalanı ile birlikte daha da ilgi göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam