Gezi Parkı olaylarına AB'den kınama!

Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde Türkiye genelinde birçok ilde yaşanan olaylar Avrupa’nın tepkisini çekti. Avrupa Komisyonu İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, “Emniyet güçlerinin görevi kötüye kullanması hukukun egemenliğine doğrudan tehdit oluştu

Gezi Parkı olaylarına AB'den kınama!
Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde Türkiye genelinde birçok ilde yaşanan olaylar Avrupa’nın tepkisini çekti.
 
Avrupa Komisyonu İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, “Emniyet güçlerinin görevi kötüye kullanması hukukun egemenliğine doğrudan tehdit oluşturmuştur ve tolere edilemez” açıklaması yaptı. Muiznieks, yazılı yaptığı açıklamasında şöyle dedi:
 
“Türk polisinin göstericilere ve gazetecilere karşı aşırı güç kullanımını kınıyorum. Olaylar Türkiye’deki gösterilerle mücadelede insan hakları konusunda endişeleri artırarak, listeye bir yeni olay daha eklemiştir. Türk yetkililere Kasım 2013’teki tavsiyelerimi de içeren rapora göre davranmaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakkı için Türk yetkilileri AİHM’nin gösterilerle mücadelede insan hakları standartlarına ilişkin emsal kararına uymaya davet ediyorum.”     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam