Gezi davasında flaş gelişme

İzmir’in Bayındır ilçesinde, İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine katılıp destek verdikleri için haklarında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istenen aralarında Bayındır Belediye Başkanı CHP’li Ufuk Ses

Gezi davasında flaş gelişme

İzmir’in Bayındır ilçesinde, İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine katılıp destek verdikleri için haklarında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istenen aralarında Bayındır Belediye Başkanı CHP’li Ufuk Sesli’nin de bulunduğu 92 sanık beraat etti.

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 4 Haziran 2013 günü Bayındır ilçesinde yürüyüş düzenlendi. Eyleme katılan 92 kişi hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldı. 92 kişi arasında o dönem doktor olarak görev yapan son yerel seçimlerde Bayındır Belediye Başkanı olan Ufuk Sesli de yer aldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, eyleme katılan 92 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Bayındır Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, mahkeme heyeti "fiilin suç teşkil etmediği" gerekçesiyle sanıkların tümünün beraatine hükmetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam