Gerginlik had safhada! Jandarmadan müdahale

6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere Jandarma ekiplere bu Sabah saatlerinde müdahale etti. Molotof, el yapımı bomba ve taş atan göstericilere jandarma ekip biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Öt

Gerginlik had safhada! Jandarmadan müdahale

6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere Jandarma ekiplere bu Sabah saatlerinde müdahale etti. Molotof, el yapımı bomba ve taş atan göstericilere jandarma ekip biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

 
Öte yandan PKK ile Hizbullah arasındaki gerilim de tırmanıyor. Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan, PKK tarafından kaçırıldı. Mardin'in Dargeçit ilçesinde Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen ve birçok köy yakma eyleminde adı geçen "kızıl sakal" lakaplı korucubaşı Mehmet Uğurtay da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Karakol inşaatlarını protesto eden göstericilerin geçen cumartesi günü Diyarbakır- Bingöl karayolunu trafiğe kapatması nedeniyle başlayan gerilim sürüyor. Göstericiler önceki gece Fisovası mevkiinde durdurdukları bir araçta bulunan 2 baz istasyonu görevlisini rehin aldı, dün öğle saatlerinde de görevlileri bıraktı. Yol kesme eylemleri nedeniyle sık sık kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolunda ulaşım dün sabah güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Diyarbakır-Bingöl karayolunda güvenlik önlemleri artırılırken Lice yol ayrımından itibaren Bingöl yönüne araç geçişine izin verilmedi. Bingöl tarafından da Diyarbakır yönüne araçların gönderilmediği belirtildi.
 
BDP: Her yer Lice olur!
 
BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hükümeti Lice'deki halkın başlattığı direnişi anlamlandırmaya ve askerlerin bu süreçte başlattığı anlamsız ve kaygı verici operasyonları durdurup normal yaşamın tekrardan hayat bulması için askeri güçlerini geri çekmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde Lice'de halkın başlattığı anlamlı direnişin her tarafa yayılacağını belirtmek istiyoruz" denildi.
 
PKK, Hüda-Par ilçe başkanını kaçırdı
 
Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, kendisine ait minibüs ile seyir halindeyken Yokuşlu mevkisinde bir grup silahlı PKK militanı tarafından kaçırıldı. Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "BDP'ye çağrım; ilçe başkanımızı bir an önce kılına zarar gelmeden serbest bıraksınlar. Aksi takdirde bunun sorumluluğunu taşıyacaklardır" dedi.
 
Öğrencilerin önünde infaz
 
Dargeçit'te Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen ve birçok köy yakma eyleminde adı geçen "kızıl sakal" lakaplı korucubaşı Uğurtay, önceki gün saat 15.15 sıralarında işlettiği öğrenci servisiyle Misakı Milli İlkokulu bahçesinden öğrencileri alırken, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Öğrencilerin gözü önünde vurulan Uğurtay, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri, kimliği belirsiz bir kişinin saldırıyı düzenledikten sonra, okulun dışında motosikletle bekleyen diğer kimliği belirsiz kişilerle kaçtığını belirledi. Uğurtay için dün Gera Cafer köyünde düzenlenen cenaze töreninde yol kenarına dizilen silahlı kişiler tarafından havaya ateş açıldı. Bir grup, "Dişe diş kana kan intikam intikam" sloganları attı. Cizre'de olaylı gece Cizre'de Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde önceki gece yüzleri maskeli bazı gruplar yürüyüşe geçti. Gruptakiler, mahalle çıkışında yolu kapatan polis ekiplerine ses bombaları, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Bazı polis araçları alev aldı. Polis de gruba gaz bombası atıp tazyikli su sıkarak müdahale etti.
 
Cizre'de olaylı gece
 
Cizre'de Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde önceki gece yüzleri maskeli bazı gruplar yürüyüşe geçti. Gruptakiler, mahalle çıkışında yolu kapatan polis ekiplerine ses bombaları, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Bazı polis araçları alev aldı. Polis de gruba gaz bombası atıp tazyikli su sıkarak müdahale etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam