Gençler Trabzon’u çok sevdi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İsmail Hakkı Berkmen Tarih Merkezine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük oluyor. Zağnos Burcu olarak bilinen tarihi binanın bu seferki ziyaretçileri genç sporcular oldu.   HAYRAN KALDILAR!   Trab

Gençler Trabzon’u çok sevdi!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İsmail Hakkı Berkmen Tarih Merkezine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük oluyor. Zağnos Burcu olarak bilinen tarihi binanın bu seferki ziyaretçileri genç sporcular oldu.
 
HAYRAN KALDILAR!
 
Trabzon’da 76 sporcunun katılımı ile gerçekleşen minikler-gençler ve yıldızlar şampiyonasına Trabzon dışından gelen İstanbul-Ankara-Adıyaman-İzmir-Düzce ve Antalya’dan sporcular Zağnos Burcunu ziyaret ederek Trabzon’un tarihi hakkında bilgiler aldı.Sporcular 4 bin yıllık tarihi geçmişi olan Trabzon’a hayran kaldıklarını ifade ettiler.
 
ogrenci.jpg
 
SAVAŞ DÖNEMİNDE ZİNDAN OLARAK KULLANILMIŞ!
 
II Aleksios döneminde kesme taştan yapılan dörtgen planlı burç, bir süre zindan olarak kullanılmış ve Zağnos Burcu olarak günümüze kadar gelmiş. Ön cephesindeki çarpık yapıların Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde istimlak edilerek yıkılan ve yeşil alan olarak hizmete sunulmasının ardından çok daha farklı bir görünüme kavuşan Zağnos Burcu, İsmail Hakkı Berkmen Tarih Merkezi adı ile yerli ve yabancı turistlerle birlikte öğrencilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
 
ogrenci-2.jpg
 
zagnos-001.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam