Genç: Ramazan bereketiyle gelir

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ramazan ayının girmesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Mübarek Ramazan'ın bütün İslam coğrafyasına ve Türkiye'ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum." dedi.Mesajında Müslümanların kutsal Ramaza

Genç: Ramazan bereketiyle gelir

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ramazan ayının girmesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Mübarek Ramazan'ın bütün İslam coğrafyasına ve Türkiye'ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Mesajında Müslümanların kutsal Ramazan ayını dünyanın her tarafında büyük bir özlemle ve heyecanla beklediğine vurgu yapan Başkan Genç, Ramazan ayında insanlar arasında barış, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının geliştiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: "Bir kez daha mübarek  üç ayların en önemlisi ve sonuncusu olan Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ramazan ayı, bereketi, kardeşlik ve yardımlaşmayı da beraberinde getirir. Herkesin zengin fakir demeden elindeki, avucundakini paylaştığı mübarek Ramazan, bu günlerde daha çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve hoşgörünün de doruk noktasına ulaştığı bir zaman dilimidir. Bu mübarek ayda aynı zamanda aile bağları, komşuluk ve kardeşlik ilişkileri güçlenerek devam eder."

MAĞFİRET AYI

Mesajının son bölümünde içinde bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerim ayetiyle sabit olan ve Yüce Kitabımız Kur'anı Kerim'in indirilmeye başlandığı Mübarek Kadir Gecesi'ni de barındıran Ramazan ayının İslam Coğrafyasındaki savaşlara, iç karışıklıklara son vermesi dileğini ileten Başkan Genç, "Umarım bu Ramazan ayı getirdiği bereketiyle birlikte İslam dünyasındaki savaşların ve iç karışıklıkların sona ermesine de vesile olur. Müslümanlar Ramazan ayının barış ve kardeşlik mesajını iyi anlamını ve kendi aralarındaki anlaşmazlıklara son verip birlik olmalı. Ramazan ayı Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı mağfiret ve bağışlanma ayıdır. Rabbimizin sonsuz nimetlerini bol bol ihsan ettiği biz kullarına 'Yok mu af dileyen' diye hitap ettiği bir rahmet ve bereket dolu bir aya ulaşmış bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler