Genç: "Hikmet yüklü yolculuk"

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili dolayısıyla Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç bir mesaj yayınladı.  Mesajında bütün İslâm aleminin mübarek Miraç Kandili'ni tebrik eden Başkan Genç, Mira

Genç: "Hikmet yüklü yolculuk"

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili dolayısıyla Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç bir mesaj yayınladı. 

Mesajında bütün İslâm aleminin mübarek Miraç Kandili'ni tebrik eden Başkan Genç, Miraç'ın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükselerek Yüce Rabbimizin sayısız lütuflarına mazhar olduğu mübarek bir gece olduğunu söyledi. Miraç Kandili'nin bütün İslâm dünyasına barış ve huzur getirmesine vesile olması temennisinde bulunan Başkan Genç,"Müslümanlar için kandil günlerinin yeri ayrıdır. İçinde birbirinden güzel sevapları barındıran, Miraç Kandili’ni bir kez idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Temennimiz ve duamız odur ki Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in göğe yükseldiği gece nedeniyle büyük bir önem taşıyan Miraç Kandili bütün İslâm alemine barış ve huzur getirir." 
 
KUTLU YOLCULUK
 
"Miraç Kandili, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin, Recep ayının 27. gecesinde Yüce Yaratan tarafından sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuktur… Kâinatın yüce yaratıcısının daveti üzerine gerçekleşen mucizevî buluşmadır. Süleyman Çelebi'nin "Şeş cihetten ol münezzeh zül-celâl, Bîkemukeyf âna gösterdi cemâl" şeklindeki ifadesiyle "mahiyetini, nasıllık ve niceliğini bilemediğimiz bir şekilde yüce Allah ile görüşen" sevgili Peygamberimizin, şirk koşmayanların affedilebileceği müjdesi, Bakara Sûresi'nin son iki ayeti ve beş vakit namaz hediyesiyle yüce âlemlerden döndüğü gecedir. 
 
Miraç bir arınma ve Allah'a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah'a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur." cümlelerine yer verdi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam