Genç, halkla Hıdırellez’i kutladı

Her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hıdırellez Şenlikleri’ne katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç vatandaşlarla birlikte Hıdırellez’i kutladı.Akoluk Mahallesi Muhtarı Halis Çavdar ile çevre mahalle muhtarlarının birlikte organ

Genç, halkla Hıdırellez’i kutladı

Her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hıdırellez Şenlikleri’ne katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç vatandaşlarla birlikte Hıdırellez’i kutladı.

Akoluk Mahallesi Muhtarı Halis Çavdar ile çevre mahalle muhtarlarının birlikte organize ettiği Hıdırellez şenliklerine çevre mahallelerden de birçok vatandaş akın etti. Havanın güneşli olmasını da fırsat bilen halk şenliklerde piknik yaparak eğlendi.

Başkan Ahmet Metin Genç Hıdırellez’in tarihi köklerinin çok eskiye dayandığını ve Müslüman Türk coğrafyasında çok eskiden beri coşkuyla kutlandığını belirterek, “Hıdırellez Şenlikleri dolayısıyla vatandaşlar bir araya gelerek büyük bir dayanışma ve işbirliği örneği sergiliyor. Bu tür bayram ve şenlikler dolayısıyla her kesimden vatandaşlarımız bir araya gelerek büyük bir kardeşlik platformu oluşturma zemini buluyorlar. Aynı zamanda bu tür etkinlikler kültürlerin ve inançların birbirleriyle dostça geçinmesinin zeminini oluşturuyor. Her kesimden inanç grubu Hıdırellez’de bir araya gelerek birbirlerini yakından tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.

446.jpg

Hz. Hızır ile Hz. İlyas Peygamberin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdırellez’de halk çeşitli etkinlikler ve eğlenceler düzenleyerek gerçekleşmesini arzu ettikleri istekleri diliyor.  Etkinliklere Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Çoban, Abdullah Uraloğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

508.jpg

481.jpg

454.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler