Genç Çin zulmüne tepki gösterdi

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ramazan ayında Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanların ibadetlerini yapmasını engelleyen baskı ve zulüm politikalarına tepki gösterdi.Başkan Genç dünyanın Gazze, Mısır, Irak, Suriye, Mora, Eritre’de yapılan t

Genç Çin zulmüne tepki gösterdi

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ramazan ayında Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanların ibadetlerini yapmasını engelleyen baskı ve zulüm politikalarına tepki gösterdi.

Başkan Genç dünyanın Gazze, Mısır, Irak, Suriye, Mora, Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden geldiğini ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmadığını söyledi.

Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik katliamlarının kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Yeryüzünde huzur ve barış ortamının inşa edilmesi, dünya üzerinde akan Müslüman kanının durmasına bağlı. Dünya üzerinde Müslümanlar baskı, şiddet ve asimilasyona maruz bırakılıyor. Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerine yönelik insanlıkla bağdaşmayan uygulamalarına Ramazan ayında da devam etmesi kabul edilemez durumdur.” dedi.

MÜSLÜMAN OLDUKLARI İÇİN ZULÜM EDİYORLAR

Çin'in sadece dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerinin devam ettiğini dile getiren Başkan Genç, “Ramazan'da oruç tutmalarına izin verilmiyor, ibadet yapmaları engelleniyor. Her türlü baskılarla inançlarından ve kimliklerinden uzaklaştırılmak istenen bu uygulamalar ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Dünya kamuoyu ve insanlık vicdanı, Gazze’de, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de, Mora’da, Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi ne yazık ki Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden gelmekte ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Zulmün biran önce durdurulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün kurum ve devletlerin üzerine düşen görevi yaparak bu soykırımın durdurulmasını istiyoruz. Yeryüzünde yaşanan bütün zulüm ve acıların dinmesini, akan Müslüman kanının durmasını ve dünya üzerinde kalıcı barışın bir an önce inşa edilmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler