Geleceğin liderleri yetişiyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ile 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni yapıldı. TTSO törene TTSO Meclis Başkanı ve TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim K

Geleceğin liderleri yetişiyor!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ile 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni yapıldı. TTSO törene TTSO Meclis Başkanı ve TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren’de katıldı.
 
Eren, TOBB ETÜ Üniversitesi’nin Türkiye’nin geleceğinde ve uluslararası alanda söz sahibi lider gençler yetiştirdiğini vurguladı. TOBB ETÜ’dan mezun olan gençlere diploma takdim eden Eren, yeni başlayan gençlere de başarılar diledi.
 
TOBB ETÜ MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU
 
Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, gençlerin Türkiye'nin en büyük gücü olduğunu belirterek, "Gençlik, yenilik, değişim, enerji, yepyeni ufuklar demek" dedi.
 
Hisarcıklıoğlu, İnsan hayatında en mutlu anlardan birinin, kişinin evlatlarının başarılarına şahitlik etmeleri olduğunu belirterek, “Biz, hocalarımızla, mezunlarımızla, velilerimizle, öğrencilerimizle, çalışanlarımızla hep birlikte büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin, “Mütevelli Heyet Başkanı” olarak, tüm mezun kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Mezunlarımıza hayat boyu başarılar diliyorum. Aramıza yeni katılan öğrenci kardeşlerime de, hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.
 
17609.jpg
 
Türkiye’nin en büyük gücünün gençleri olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, internetin yalnızca iletişim biçimini değiştirmediğini, siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın tamamını değiştirdiğini anlatarak şöyle devam etti: “İnsanlar bilgiye ve ürünlere, tarihte eşi görülmedik bir kolaylıkla erişebiliyor. İnternet, sosyal medya, bizdeki örnekleri gibi insanlara hakaret aracı değil, para kazanmanın aracı. Ortaya çıkan bu yenilikler daha büyük devrimlerin habercisi. Bioteknoloji alanında atılan adımlar hepimizi heyecanlandırıyor. Üç boyutlu printerlarda doku oluşturuluyor. Mars’ta akarsular, nehirler olduğu keşfediliyor. Her alanda insanın hayal gücünü zorlayan, yeni gelişmelerle karşı karşıyayız. Böyle bir dünyada başarılı olmak için sizlere ihtiyacımız var”.
 
TOBB ETÜ'nün teori ile pratiği aynı müfredatta buluşturan bir üniversite olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Buradan mezun olan kardeşim bir yıllık iş tecrübesine sahip oluyor. İş hayatında vakit nakittir. Daha az vakit kaybederek daha başarılı olacağınız işlere yöneleceksiniz. Bu devirde dil bilmek çok önemli. Atalarımız ne güzel söylemiş. “Bir dil bir insan, iki dil iki insan.” Şu anda akademide ve iş hayatındaki yazışmaların, yüzde 90’ı İngilizce. İnternet içeriklerinin ise yüzde 80’i İngilizce. En iyi şekilde Türkçe eğitim verirken, TOEFL belgesini zorunlu tutan tek üniversite olduk. Ayrıca İngilizce dışında, ikinci bir yabancı dili öğrenmeyi mecbur kıldık. Bizim mezunlarımız hem kendi dillerini konuşacaklar, hem de dünyanın her tarafıyla en iyi şekilde iletişim kurabilecekler. “Liderlik ve sosyal davranış” dersini bizzat şahsen zorunlu yaptırdım. Bakıyorsunuz iş görüşmesinde, mezunlar nasıl selam vereceğini, nasıl oturup, nasıl kalkacağını bilmiyor. İş görüşmelerinde daha ilk dakikadan kaybediyorlar. Bizim öğrencimizi adab-ı muaşeret bilerek hayata atılıyor. Biz farklı bir üniversiteyiz" ifadelerini kullandı.
 
17610.jpg
 
Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Hisarcıklıoğlu, bu anlamda gençlerin girişimci gibi düşünmeleri gerektiğine dikkati çekti. Sadece kendi işini kuracakların değil, bir işletmede çalışacakların da girişimci ruha sahip olmalarının önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, bir şirketi yönetmekle kişinin kendisini yönetmesi arasında paralellikler bulunduğunu söyledi.
 
TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin de üniversitenin ekonomik ve akademik anlamda ülkenin özkaynakları ile kurulduğunu belirterek, "Bize emanet edilen bu güzide eseri taşımaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Hedefini gerçekleştireceğine inanmış bir neslin önünde hiçbir şeyin duramayacağını dile getiren Şahin, TOBB ETÜ'nün de kurulduğunda Türkiye'de girişimciliğin ve yenilikçiliğin önderi olmayı kendine hedef olarak belirlediğini ifade etti.
 
Üniversiteyi birincilikle bitiren İbrahim Taşkıran da gösterdikleri çabadan ve verdikleri emekten ötürü öğretim üyelerine teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından üniversiteden dereceyle mezun olan ve üniversite sınavı sonucunda ilk 100'e girerek tercihini TOBB ETÜ'den yana kullanan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda öğrenciler, keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.
 
17611.jpg
 
17612.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam