Gece genelevde gündüz anne

Balıkesir Genelevinde 16 yıldır çalışan Hayal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendisi için bir anlam ifade etmediğini ancak tüm kadınların bu özel gününü kutladığını söyledi. 36 yaşında ve 2 çocuk sahibi olan kadın, genç kızlara ders niteliğinde önemli me

Gece genelevde gündüz anne

Balıkesir Genelevinde 16 yıldır çalışan Hayal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendisi için bir anlam ifade etmediğini ancak tüm kadınların bu özel gününü kutladığını söyledi. 36 yaşında ve 2 çocuk sahibi olan kadın, genç kızlara ders niteliğinde önemli mesajlar vererek, "Genç kızlar ailesinin verdikleri ile yetinmeli" dedi.

Balıkesir Genelevinde 16 yıldır çalışan Hayal, 8 Mart'a özel açıklamalarda bulundu. "Kendimi feda ediyorum" diye söze başlayan Hayal, "16 yıldır bu işi yapıyorum. Ben bu şekilde olsun istemedim. Benim ailem sebep oldu. İnsanların bazı şeyleri seçme şansı yok, benim de ailemi seçme şansım olmadı. Herkes gibi yuva kurmak isterdim. Ben küçük yaştan beri bu işi yapıyorum. İnsanların tahmin edemeyeceği kadar küçük yaştan beri bu işteyim. Aile, bu konuda önemli bir faktör. Gençlerde görüyorum. Uyuşturucu, özenti var. Üniversitede dahi bu işin yapıldığını biliyorum. Aileler, lütfen çocuklarınızı kontrol edin. Anne ve baba olarak mücadele edin. Benim gibi binlerce insan var. Bizler de insanız. Beni de bir anne dünyaya getirdi. Ona biraz da sahip çıkma, destek olmak gerekiyor. Ben de anneyim, benim de çocuklarım var. 18 yaşında oğlum, 17 yaşında kızım var. Onların yanında olma lüksüm olmadı. Sadece onlara para vererek annelik olmuyor. Kadınlar Günü annelik ise ben de anneyim ama yaşayamıyorum" dedi.

"KADINLAR GÜNÜ BENİM İÇİN DEĞİL"

Günde 16 saat çalıştığını ifade eden Hayal, "Benim her insanın yapabileceği gibi bir çay kahve içme lüksüm yok. Hiçbir kadın benim yerimde olmak istemez. Buraya gelen insanların yüzde 99'u evli ve genç nesil. İnsanlar baktıklarında ya da bizleri tanıdıklarında dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını söyleyen insanlar var. Bizleri sizler bu hale getiriyorsunuz. Kimse tek başına bu hale gelmez. Benim yaşadığım bir günü başka bir kadın yaşayabilir mi acaba? Ben niye 2. sınıf vatandaşım?" dedi.

GENÇ KIZLARA TAVSİYE

Genç kızlara tavsiyelerde bulunan Hayal, "Hiçbir şeye özenmeyin, ailenizin verdiği ile yetinin. Bazı insanların hayatlarını aileleri rezil ediyor. Marka takıntıları, "sende var neden bende yok', hayallerimiz. "Neden ben bunları giyemiyorum" gibi özentiler var. Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Karşıdan bakınca kolay görünebilir ama öyle değil. Erkeklerden nefret etmiyorum. Ben onları aciz görüyorum. Buraya geldiklerinde siz onlar için prensessiniz. Sizi dışarıda gördüğünde "işte o kadın" diyorlar. Ben onları aciz görüyorum. Ne olursa olsun, bu işi yapan bir kadına hiçbir erkeğin bunu söylemeye hakkı yok. Benim için Dünya Kadınlar Günü olsa da olur, olmasa da olur. Başkalarına kutlu olsun. Benim gibi yaşayan insanlar bu günü böyle kabul eder" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler