Fındıktan reçel yaptılar

Giresun'da düzenlenen aşçılık kursunda fındık reçeli üretildi. Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen aşçılık kursundaki çalışmalarda, sütlü ve sade fındık reçelleri üretildi.   Müdürlük bünyesinde açılan aşçılık kursunun öğreticisi Semiha To

Fındıktan reçel yaptılar

Giresun'da düzenlenen aşçılık kursunda fındık reçeli üretildi.

Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen aşçılık kursundaki çalışmalarda, sütlü ve sade fındık reçelleri üretildi.
 
Müdürlük bünyesinde açılan aşçılık kursunun öğreticisi Semiha Top, katılımcılara aşçılık eğitimleri verilmesinin yanı sıra Giresun mutfağına yöresel ürünlerden yeni lezzetler katılmasına yönelik çalışmalar da yürüttüklerini anlattı. 
 
Fındığın, Giresun mutfağında önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Top, "Özellikle hamur işleri ve tatlılarda yoğun olarak kullanılıyor. Biz bu ürünümüzü yeni lezzetlerle buluşturmak için araştırmalar yürütüyoruz. Fındığımızı yeni tatlarla buluşturmak hedefimiz. Bu çalışmalardan birisi de reçeller üzerine. Fındığı reçelle buluşturma fikri ortaya çıktı. Denemeler yaptık çok da başarılı olduk." dedi.
 
KERMESLERDE SATIŞA SUNULACAK
 
Sütlü fındık ve sade fındık reçelleri imal ederek, iki yeni lezzet ortaya çıkardıklarını ifade eden Top, şöyle konuştu:
 
"Önce fındığı mevcut reçel yapılabilecek ürünlerle buluşturduk. İncir, kayısı, çilek ve portakal kabuğu başta olmak üzere bir çok ürünü birleştirerek reçeller yaptık. Daha sonra 'sadece fındık kullanarak reçel yapabilir mi' sorusundan yola çıkarak deneme çalışmalarına başladık. Araştırmalarımız sonucu hem sütlü hem de bütün fındıktan sade reçel yapımını gerçekleştirdik. Formülü bize ait olduğu için kimseye söylemiyoruz. Biz çok beğendik. Tadanlar da büyük ilgi gösteriyor." 
 
Top, fındık reçellerini önümüzdeki günlerde, müdürlüğün düzenleyeceği kermes ve etkinliklerde satışa sunacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler