Fındıkta Hasar Tespiti İnceleme

Ünye-Akkuş-Niksar yolu üzerindeki fındık bahçelerini inceleyen Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, yüksek kesimlerde palaz ve yağlı fındık türlerinde az da olsa don olayının yaşandığını ancak ilerleyen günlerde daha kesin sonuçların söylenebilec

Fındıkta Hasar Tespiti İnceleme

Ünye-Akkuş-Niksar yolu üzerindeki fındık bahçelerini inceleyen Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, yüksek kesimlerde palaz ve yağlı fındık türlerinde az da olsa don olayının yaşandığını ancak ilerleyen günlerde daha kesin sonuçların söylenebileceğini belirtti.

Sarıkahraman ön inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, "Fındık için bir şey söylemek çok erken ancak vatandaşın bizi rahatsız edilişi, sizlerin bizlerden olumlu ya da olumsuz haber bekleyişiniz bugün erken de olsa tarım danışmanı arkadaşlarımızla bir ekip oluşturarak sizlerle birlikte gördüğünüz gibi Yenikent havzasını doğru buraları kontrol anlamında gezmeye geldik. Gördüğümüz manzara şu, palaz fındıklarda tombul fındıklarımızda kısmen zarar gördük. Doğruyu söylemek zorundayız. Çakıldak fındıklarımız henüz açmadığı için bir zararı yok gibi gözüküyor ama henüz bu kararları vermek için çok erken. Önümüzdeki günlerde havaların ısınmasıyla birlikte tekrar sizlerle beraber gelir kontrol ederiz. Ben açıkçası korkuyordum, bugünkü izlenimin korkumu yendi ve korktuğumu görmedim. Bundan dolayı çok mutluyuz ve buradan mutlu dönüyoruz. Biz fındığın donmasını istemedik istemeyiz de. Hiçbir zaman kimseyi de bu anlamda duaya çağırmayız. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu bölgede fındık olmadığında insanların eşlerinden ayrıldığını, çocuklarından ayrıldığını yuvalarından ayrılarak gurbete gittiklerini biliyoruz. Diğer gezimizde Ünye'nin doğu yakasına olacak. Dolayısıyla iç kesimlere gideceğiz" dedi.

Yenikent'ten yukarıda fındıkların çok açmadığını, açmış olanların da sıkıntı olabileceğini gözlemlediklerini belirten Sarıkahraman, "Fındıkların doğum azlığında bir gözlem yaptık. Gerek bunu Ünye'nin çeşitli yörelerinde sahil bandında, gerekse orta yüksek kesimde gördüğümüz bir üzücü haber. Fındık tohumlarının az olduğunu gördük. İnşallah havaların ısınmasıyla birlikte doğumlar gerçekleşir. Mayıs doğumu fındıkta olmaz, olsa bile döl tutmaz. Dolayısıyla üzüntülü olduğumuz taraf fındığın bu sene doğumlarının az olduğudur. İnşallah düzelir diyorum" diye konuştu.

Fındıkta Hasar Tespiti İnceleme

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam