Fındıklı da köy yolları yenileniyor!

Fındıklı Kaymakamlığı köy yollarını yenileme çalışmalarına devam ediyor.Kaymakam Arif Karaman, yaptığı açıklamada, vatandaşlara layık olduğu en iyi hizmeti sunmak için, 22 köye ulaşım sağlayan gerek grup yollarına gerekse de köy içi mahalle yollarına, asf

Fındıklı da köy yolları yenileniyor!

Fındıklı Kaymakamlığı köy yollarını yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Kaymakam Arif Karaman, yaptığı açıklamada, vatandaşlara layık olduğu en iyi hizmeti sunmak için, 22 köye ulaşım sağlayan gerek grup yollarına gerekse de köy içi mahalle yollarına, asfalt ve betonlama çalışmasının yapıldığını söyledi.

Yolları 6 metre yol genişliği standardına ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karaman, "Köy içlerinde ve köy grup yollarında asfalt ve betonlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.  Şu ana kadar 3 bin 200 metre yola 3 bin 40 ton asfalt serme işlemi tamamlandı. 4 bin 600 metre yolda da asfalt serme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca köy içlerinde ise bin 234 metre uzunluğunda yola beton döküldü. Bunun yanında köylerde altyapı ve taş duvar çalışmaları da devam ediyor" dedi.

Çalışmaların Rize İl Özel İdaresi ile koordineli olarak yürütüldüğünü belirten Karaman, şunları aktardı:

"Çalışmalar kapsamında, Yenişehitlik, Ihlamurlu, Sulak, Çınarlı, Cennet, Doğanay ve Avcılar köylerimizin grup yollarında bin 370 ton sıcak asfaltla bin 200 metre uzunluğunda yolun yenilenmesi yapıldı. Hara, Arılı, Meyvalı, Gürsu ve Yaylacılar köylerimizin grup yollarında 2 bin metre uzunluğunda yola bin 670 ton sıcak asfalt serildi. Çağlayan, Aslandere ve Beydere grup yolunun alt yapısının iyileştirilmesi çerçevesinde yolun standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla yer yer beton döküldü, ayrıca Taşköprü mevkisinde 2 adet taş duvar yapıldı. Yola yapılan altyapı çalışmaların ardından 3 bin 600 ton sıcak asfaltla yol yenileme çalışması başladı ve devam ediyor. Sümer, Derbent ve Saat köyleri grup yoluna ise bin ton asfalt ile bin metre yol da sıcak asfaltla yenileme programına alınmıştır."

Yaz sonuna kadar devam edecek çalışmalar sonunda ilçede 7 bin 800 metre yolun sıcak asfaltla kaplanmış olacağını kaydeden Karaman, "İlçemize asfalt yenileme çalışmalarının yaklaşık maliyeti 1 milyarı bulacak. Çağlayan-Aslandere grup yolunun asfaltlanması için İLBANK A.Ş'den 400 bin liralık  kaynağın temini noktasında çaba harcayan Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ile İl Genel Meclisi üyesi Şaban Yılmaz ve katkı veren başta muhtarlar olmak üzere tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler