Fındık kaç lira olacak?

Fındıkta yeni sezon öncesi açıklanan rekolteler piyasada fiyatları da oluşturmaya başladı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "Tahminimiz fındığın kilogramının 10 ila 15 TL arasında açılış yapmasıdır" dedi.Giresun İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğ

Fındık kaç lira olacak?

Fındıkta yeni sezon öncesi açıklanan rekolteler piyasada fiyatları da oluşturmaya başladı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "Tahminimiz fındığın kilogramının 10 ila 15 TL arasında açılış yapmasıdır" dedi.

Giresun İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Giresun’da 107 bin ton, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Türkiye’de 700 bin ton olarak açıkladığı fındık rekoltesi fiyatları şimdiden etkilemeye başladığı belirtildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de rekolte çalışması yaptığını belirten Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fiyatların rekolteye göre değişebileceğini kaydetti. Geçen sezonun fındıkta 15 TL’den kapandığını belirten Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan “Fiyatlar henüz netleşmiş değil. Fakat bazı kurumlar rekolte çalışmalarını yapıyor. Ziraat Odaları olarak bizler de yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ziraat Odasının rekoltesi açıklanacaktır. Piyasada eski fiyat 15 TL’den kapandı. Yeni sezonda fiyatları rekolte belirleyecektir. Piyasaya inecek fındığa da bağlıdır. Fakat tahminimiz 10 ila 15 TL arasında açılış yapmasıdır” dedi.

AN İTİBARİYLE 10 LİRA

Yeni sezon kabuklu fındığı 10 TL’den Karadeniz Sahil Yolu üzerinde tezgah açarak satışını yapan Ali Serdaroğlu ise, fiyatı üretici olarak kendilerinin belirlediğini söyledi. Serdaroğlu “Rekolte geçen yıl beklentilerin altında kalmıştır. Rekolte yüksek gösterilerek fiyatların düşürülmesi sağlanmaktadır. Oysa geçen yıl rekolte beklentilerin altında kalmış fiyatlar 20 TL’nin üzerine yükselmiştir. Bu yılda ilk fiyatı belirleyen biz olduk. Şuanda kabuklu yeşil fındığı 10 TL’den satmaktayız” diye konuştu.

Giresun serbest piyasasında eski fındığı 12 TL’den aldıklarını belirten Fındık Tüccarlığı yapan Ahmet Sert ise “Serbest piyasada 21 TL’yi gören fındık yeni sezon öncesi 12 TL’ye kadar düştü. Fiyatların şuanda nasıl oluşacağı belli değil. Fakat beklentilerimiz 10 TL civarında açılış yapmasıdır.İlk haftalarda 12- 15 TL arasında oluşacak fiyatlar eylül ayına doğru düşebilir.Çünkü eylül ayından sonra fındık piyasaya yoğun olarak inmeye başlamaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam