Fabrikanın çatısında eylem yapan işçiler gözaltında

Bir tekstil firmasında çalışırken fabrikanın kapatılması sonucu işten çıkarılan ve fabrikanın çatısında 15 gündür eylem yapan işçiler, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik ve dokuma fabrikasının kapatılması son

Fabrikanın çatısında eylem yapan işçiler gözaltında

Bir tekstil firmasında çalışırken fabrikanın kapatılması sonucu işten çıkarılan ve fabrikanın çatısında 15 gündür eylem yapan işçiler, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik ve dokuma fabrikasının kapatılması sonucu işten çıkarılan ve girişini traktör ile çöp konteynerleriyle kapattıkları fabrikada 15 gündür eylem yapan işçilere Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, fabrikayı boşaltmaları için 2 saat süre tanıdı. Jandarmanın uyarısı üzerine fabrikanın çatısına çıkan işçiler kendilerini görmeyen fabrika sahiplerini protesto etmek için gözlerini pazubantlarla örttü. Çatıda ellerinde bulunan tencere ve sopalarla ses çıkararak gürültü yapan ve sloganlar atan işçiler, fabrikayı boşaltmayacaklarını bildirdi.

9 AYLIK BEBEĞİ İLE 15 GÜNDÜR FABRİKADA YAŞIYOR

15 gündür 9 aylık bebeği Kıvanç ile fabrikada eylem yapan Kadriye Öztut, bebeğiyle zor günler geçirmelerine rağmen haklı mücadelelerini bırakmadıklarını söyledi. Öztut, bebeğine alacak mama parası bile kalmadığını, işçi arkadaşlarının desteğiyle hayatlarını sürdürdüklerini kaydetti. Eşinin de aynı fabrikada çalıştığını anlatan Öztut, "Fabrika kapanınca ikimiz de işsiz kaldık. Hamileyken işsiz kaldım. Aşermeme rağmen parasızlıktan bir peynir bile alamamıştık. Bebeğimin hakkını istiyorum" dedi.

İşçiler adına konuşan Mucip Yıldırım, kendilerine 15 gündür kimsenin yardım etmediğini ve haklarını alıncaya kadar fabrikayı boşaltmayacaklarını söyledi. Yıldırım, yaklaşık bin 200 işçinin 20 milyon liranın üzerinde alacağı bulunduğunu kaydetti.

Bu sırada çatıya gelen jandarma ekipleri, eylemlerini sürdüren işçilere, fabrikayı boşaltmaları uyarısında bulundu. Bazı işçilerin boşaltmak istememesi üzerine jandarma ekipleri 4 işçiyi gözaltına alarak çatıdan indirdi. Bu sırada Feyzullah Yıldırım isimli bir işçi, ayaklarını aşağıya sarkıtarak işçilerin çatıdan indirilmesi halinde intihar edeceğini söyledi. Jandarma ekiplerinin ikna çalışmasının ardından Yıldırım ve diğer işçiler de çatıdan indirilerek gözaltına alındı.

İşçiler, ifadeleri alınmak üzere Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya'da bulunan tekstil fabrikası zarar ettiği gerekçesiyle yaklaşık 1 yıl önce kapatılmıştı. Fabrikada işlerine son verilen yaklaşık bin 200 işçi, 20 milyon liranın üzerinde maaş ve tazminat alacaklarının bulunduğunu öne sürerek çeşitli tarihlerde eylemler yapmıştı. İşçiler, 15 gün önce kapatılan fabrikanın girişini traktör ile kapatıp büyük bir ateş yakarak kimseyi fabrikaya almamıştı. Eylemciler, 15 gündür fabrikada eylemlerini sürdürüyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam