Ezana büyük saygısızlık

Kıbrıs’ın Mağusa kentinde okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. Şahsın, daha sonra özür dilediği öğrenildi.Gazimağusa’da okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan s

Ezana büyük saygısızlık

Kıbrıs’ın Mağusa kentinde okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. Şahsın, daha sonra özür dilediği öğrenildi.

Gazimağusa’da okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı.Olayın videoya çekilerek sosyal medyada paylaşılması sonrasında ses getirmesinin ardından, İHA’nın ulaştığı Şeyh Nazım tarikatı bölge sorumlusu Yakup Şen, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olayın gerçekleştiği Kutup Osman Türbesi’nde cemaat namazlarını Din İşleri Başkanlığı’ndan izin alarak kıldıklarını ve türbede ses sisteminin olmaması nedeniyle ezanı eski usulle okuduklarını söyleyen Şen, ezandan rahatsız olduğu belirtilen kişinin sürekli tepki gösterdiğini ifade etti. “Biz Kıbrıslı Müslümanlar olarak arkadaşın davranışına şiddetle değil, sevgi ile karşılık verdik” diyen Şen, tepkiyi gösteren kişinin daha sonra gelerek cemaatten özür dilediğini dile getirdi.

KUTUP OSMAN TÜRBESİ

Mağusa surları dışında Namık Kemal Lisesi yanında yer alan Kutup Osman Türbesi, Halvetiye Tarikatı’nın Kıbrıs’taki kurucusu Kutup Osman Fazlullah Efendiye aittir. Kutup Osman, Halvetiye Tarikatı mensuplarından Şeyh Fazlullah Efendi’nin oğlu olup Bulgaristan’ın Şumnu kasabasında doğmuştur. Ulema sınıfından olup ilahiyatın muğlak yönlerini çözmeye yarayacak bir çok eserleri vardır. Devrin padişahı olan IV. Mehmet kendisine sarayda imamlık ve eğitmenlik görevleri vermiştir. İftiraya uğrayarak 1690 yılında Mağusa’ya sürgüne gönderilmiş, bir yıl sonra da burada vefat etmiştir. Zamanla izi kaybolmaya yüz tutan türbesi Elhaç Seyid Mehmet Ağa tarafından 1824 yılında yeni baştan inşa ettirilerek türbenin yanına bir mescit ile tarikat mensuplarının ikameti için de bazı odalar eklenmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler