"Ev, hastane ve okul civarındaki baz istasyonlarını ihbar edin"

Danıştay'ın baz istasyonları ile ilgili yönetmeliği iptal kararına vatandaştan olumlu tepkiler geliyor. Mevcut baz istasyonlarının çoğunun kaçak hale geldiğini belirten uzmanlar, "Ev, hastane, okul ve park civarındaki baz istasyonlarını belediyelere ihbar

"Ev, hastane ve okul civarındaki baz istasyonlarını ihbar edin"

Danıştay'ın baz istasyonları ile ilgili yönetmeliği iptal kararına vatandaştan olumlu tepkiler geliyor. Mevcut baz istasyonlarının çoğunun kaçak hale geldiğini belirten uzmanlar, "Ev, hastane, okul ve park civarındaki baz istasyonlarını belediyelere ihbar edin" dedi.

İnsan sağlığını tehdit ettiği ve çevresindekileri kanser tehdidiyle baş başa bıraktığı iddia edilen baz istasyonları bu güne kadar tepkilere yol açmıştı. Bir çok vatandaş evinin yakınına baz istasyonu kurdurmamak için mücadele vermişti. Tüketici Hakları Derneği ve Çevre Mühendisleri Odasının ilgili yönetmeliğe yaptığı itiraz sonucu Danıştay'ın aldığı yeni karar ile artık yerleşim yerlerine ve okul çevrelerine baz istasyonları, televizyon ve radyo vericilerinin montajının yapılması yasaklandı. Ayrıca bu cihazların elektromanyetik alan şiddeti limit değerleri de 10'da 1 oranında düşürüldü.

İsteyen herkes çevresindeki baz istasyonlarının kaldırılması için ilçe belediyelerine talepte bulunabilecek. Vatandaş ise bu karardan çok memnun. İnsan sağlığı için böyle bir kararın gerekli olduğunu belirten vatandaşlar bunun için geç bile kalındığını söyledi. Tüketici Hakları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Sıtkı Yılmaz ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Tüketici Hakları Derneği ile Çevre Mühendisleri Odası'nın, elektronik cihazlardan kaynaklanan elektromanyetik alan şiddetinin uluslararası standartlara göre uyarlanması, kontrolü ve denetimi ile ilgili yönetmeliğe itirazı sonucunda Danıştay bu yönetmeliği iptal etmiştir. Bunun sonucunda toplumun yoğun olarak bulunduğu yerde baz istasyonlarının kurulması yasaklanmıştır. Bu güne kadar izin alınan limitin çok yüksek olduğuna karar verilmiş ve bu kararla bu limit 10'da birine indirilmiştir. İnsanların ikamet ettiği yaşam alanlarının, eğitim kurumlarının ve çocuk parklarının çevresine baz istasyonları, televizyon ve radyo vericilerinin montajının yapılması yasaklanmıştır. Ayrıca şu an burada bulunan cihazlar da kaçak hale gelmiştir ve bunların derhal kaldırılması ya da yeni duruma göre uyarlanması gerekmektedir. Bunun kontrolü ilçe belediyelerinindir. Vatandaşlarımız çevrelerindeki baz istasyonlarının kaldırılması için belediyelere talepte bulunabilirler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler