Esrarengiz baca paniğe neden oldu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir apartmanın çatısında içinden kablolar çıkan esrarengiz baca mahalleyi ayağa kaldırdı. Bacanın içinde baz istasyonu olduğunu öğrenen mahalleli, baz istasyonuna izin veren apartman sahibi ile tartıştı.Edinilen bilgiye göre bi

Esrarengiz baca paniğe neden oldu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir apartmanın çatısında içinden kablolar çıkan esrarengiz baca mahalleyi ayağa kaldırdı. Bacanın içinde baz istasyonu olduğunu öğrenen mahalleli, baz istasyonuna izin veren apartman sahibi ile tartıştı.

Edinilen bilgiye göre bir GSM şirketi tarafından Çorlu ilçesi Çobançeşme Mahallesi Taşköprü Sokak’ta bir apartmanın çatısına baca şeklinde monte edilmek istenilen baz istasyonu, mahalleliyi ayağa kaldırdı. Baca şeklide yapılan baz istasyonunun kablolarının binanın arkasından geçirilerek kamufle edilmesi mahallede gergin anlar yaşanmasına sebep oldu. Öztürk Apartmanı önünde nöbet tutan mahalle sakinleri, baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

Toplanan kalabalık daha sonra apartman sahibi S.Ö.’nün evine giderek kapısını çaldı. Gerginliğin tırmanması, olay yerine gelen polis tarafından önlendi. Apartman sahibinden, "Baz istasyonu yaptırmayacağım" sözünü alan mahalleli olaysız dağıldı.

"BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ"

Kanser tedavisi gördüğünü dile getiren bir vatandaş, "Ben tedavi görüyorum. Boşuna mı kanser tedavisi gördüm? Biz önce baca yapılıyor sandık. Daha sonra kabloları görünce baca şeklinde baz istasyonu yapıldığını anladık. Biz buraya baz istasyonu istemiyoruz. Biz kendimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı korumak için, bu zehirden kurtarmak için kesinlikle buna izin vermeyeceğiz. Mahallemizde birlik olduk, sonuna kadar mücadele vereceğiz. 200 kişiden imza topladık. Savcılığa ve belediyeye dilekçe verdik fakat yetkililerden konu ile ilgili herhangi bir adım yardım gelmedi. Kimsenin evde olmadığı zamanlarda gelip çalışma yapıyorlar, hep resmi tatilleri seçiyorlar. Mahallede başka komşulara da baz istasyonu kurma teklifi yapıldı. Onlar kabul etmedi. Binanın sahibi biraz daha fazla para kazanabilmek için GSM şirketinin teklifini kabul etti" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam