Erzurum'da 57 kişi domuz gribi

Sağlık İl Müdür Vekili Cumhur Hakkı Çankaya, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce 32 kişide H1N1 virüsü belirlendiğini belirterek, 2 Aralık itibariyle 25 kişide daha H1N1 virüsü saptandığını kaydetti. Söz konusu 25 hastadan 24'ünün Erzurum'da ikamet ettiğ

Erzurum'da 57 kişi domuz gribi
Sağlık İl Müdür Vekili Cumhur Hakkı Çankaya, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce 32 kişide H1N1 virüsü belirlendiğini belirterek, 2 Aralık itibariyle 25 kişide daha H1N1 virüsü saptandığını kaydetti. Söz konusu 25 hastadan 24'ünün Erzurum'da ikamet ettiğini, 1 hastanın ise Erzincan'dan sevk edildiğini belirten Çankaya, "Mevcut durumda 3 hasta hastanede tedavi görürken, diğer hastalarımız evlerinde istirahat etmektedirler. Ayrıca hastanelerimizde takip edilen 17 şüpheli Pandemik Grip hastası mevcuttur. Bugün itibariyle Erzurum'da Pandemik Grip hastalığı sebebi ile ölen hasta yoktur" dedi.

Çankaya, bugünden itibaren 6 ay 50 yaş arası herkesle, sağlık personeli başta olmak üzere itfaiye, elektrik, su, doğalgaz arıza, ulaşım, iletişim, asayiş ve güvenlik hizmetleri gibi günlük hayatın idamesinde önemli görevleri olan meslek mensuplarının, yaş sınırı gözetmeksizin, herhangi bir belge istenmeden, bağlı oldukları kuruluşlar veya herhangi bir sağlık merkezinde aşılanabileceklerini bildirdi.


HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler