Erol Büyükburç’a veda

Etiler’deki evinde ölü bulunan Türk pop müziğinin ünlü sanatçısı Erol Büyükburç için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda(CRR) cenaze töreni düzenlendi. Büyükburç’un tabutuna sarılarak fotoğrafını öpen 6 yaşındaki torunu duygulu anlar yaşattı.

Erol Büyükburç’a veda

Etiler’deki evinde geçtiğimiz perşembe günü ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Büyükburç’un kızları Evren Büyükburç Erol ve Özlem Büyükburç Kaya, torunu Lale Han Kaya, sanatçı Murat Evgin, Hakan Peker, Nuri Alço, Bora Gençer, Seyyal Taner, Metin Özülkü, Sezen Cumhur

Önal ve çok sayıda seveni katıldı. Törende saygı duruşunun ardından Büyükburç’un fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi yapıldı. Büyükburç’un 6 yaşındaki torunu bir an olsun dedesinin tabutunun başından ayrılmadı. Dedesinin tabutunu ve resmini öpen Küçük kız, duydu dolu anlar yaşattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Programı öncesi ölümü düşündürücü" sözlerini değerlendiren Büyükburç’un kızları, babalarının kalp ve şeker hastası olduğunu ve doktorlarının da doğal yollarla öldüğünü tespit ettiğini söyledi.

Büyükburç’un kızı Özlem Büyükburç Kaya, babasıyla en son 2 ay önce telefonla konuştuklarını belirterek, “Türkiye büyük bir üstadını kaybetti. Kalbinde 3 tane stant vardı. Adını sanatla devam ettireceğiz” dedi.

Sezen Cumhur Önal, “Genetiği bozulmuş Türk popunun sanatçısı değil o. Çok önemliydi. Çok değerliydi” diye konuştu.

“TÜRK POP MÜZİĞİ BABASINI KAYBETTİ”
Metin Özülkü, “Ben ikinci babamı kaybettim. Türk pop müziği babasını kaybetti” dedi.

Büyükburç’un cenazesi Levent Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler