Engelliler için şarkı söylüyorlar

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce Engellileri Destek (EDES) Programı kapsamında yürütülen "Engelsiz Empati" Projesi kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Müzik bölümü öğrencileri ile engelli vatandaşlar, bir araya gelerek

Engelliler için şarkı söylüyorlar

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce Engellileri Destek (EDES) Programı kapsamında yürütülen "Engelsiz Empati" Projesi kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Müzik bölümü öğrencileri ile engelli vatandaşlar, bir araya gelerek toplumda farkındalık yaratılması için enstrüman çalarak, şarkı söylüyor

Proje Koordinatörü Kadriye Yılmaz, proje kapsamında engelli bireylerle normal gelişim gösteren bireyleri bir araya getirerek, toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Engelli vatandaşlara yönelik farkındalık için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Yılmaz, "Projemiz sosyal sorumluluk projesidir. Amacımız empati kurarak, engelsiz bir yaşam için farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda nasıl daha fazla etkili olunabilir diye düşündük ve projeyi hayata geçirdik" dedi.

Yılmaz, proje kapsamında geniş bir kitleye hitap etmek istediklerini ifade ederek, "Bu kapsamda dikkati nasıl çekebiliriz diye düşündük ve aklımıza müzik geldi. Geniş kitlelere müzik sayesinde ulaşabileceğimizi düşünerek, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileriyle bir araya geldik ve müzik yapmayı planladık" diye konuştu.

Engelli bireyleri de projenin içerisine dahil ettiklerini vurgulayan Yılmaz, enstrüman çalarak şarkı söyleyen gruplarına engellilerin de  destek verdiğini anlattı.

Yılmaz, görme, işitme, zihinsel  ve bedensel engellilerin küçük ritm aletlerini de çaldığını dile getirerek, "Bazen de 'engelsiz empati' afişini taşıyor. Etkinliğimiz hem farkındalık oluşturmak açısından hem de engellilerin toplumda var olduğunu göstermek açısından önemli. Toplumda engellilere yönelik yanlış bilinen bazı değerlerin artık kırılması gerekiyor. Fiziksel engellilik, sosyal hayatta görünür olmayı artık engellememelidir. Projemizin bu kapsamda inşallah faydalı olacaktır" ifadesini kullandı.

TOPLUMDA YAKLAŞIK 8 BUÇUK MİLYON KİTLEN ENGELLİDİR

Görme engelli rehber öğretmen Yusuf Şafak da özellikle engellilik konusunda son 6 yıldır olumlu gelişmelere paralel olarak güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

Normal gelişim gösteren vatandaşlardan farklı ama aynı zamanda da eşit olduklarına dikkati çeken Şafak, "Fiziksel engelliliğimizin zihinsel ve duygusal anlamda bir engellilik olmadığını göstermek istiyoruz. Amacımız birazda toplumun empati yoluyla karşısındakinin yerine kendisini koyabilme becerisini geliştirerek, bazı davranış bozukluklarının giderilmesini sağlamaktır" dedi.

Şafak, toplumda yalnız olmadıklarını işaret ederek, "Toplumda yaklaşık 8 buçuk milyon kitle engellidir. Dolayısıyla bu soruna yabancı kalmamamız gerekiyor. Sosyal sorumluluk çalışmaları gönüllülük isteyen çalışmalardır. O nedenle bu çalışmalara bir şekilde destek olmalıyız. Bunlar ortak sorunumuzdur ve ortak akılla çözülecektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam