Engelliler gününde Trabzon'da duygulandıran anlar…

Haber61/Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamamizade Kültür Merkezi’nde çok anlamlı ve duygusal bir etkinlik düzenlendi.Nedeni ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. 16 engelli derneği yönetici ve üyelerinin katıldığı etkinlikte büyükş

Engelliler gününde Trabzon'da duygulandıran anlar…

Haber61/Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamamizade Kültür Merkezi’nde çok anlamlı ve duygusal bir etkinlik düzenlendi.

Nedeni ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. 16 engelli derneği yönetici ve üyelerinin katıldığı etkinlikte büyükşehir belediyesi tarafından 200 görme engelliler için beyaz baston dağıtıldı. Etkinlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu engellilerle ilgili konuşma yaptıktan sonra yine konser programına geçildi. Burada gönüllerince eğlenen engellilerin coşkusu müthişti.

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

KASKLA SAHNEYE ÇIKTI

Kimisi görmeyen gözüyle, kimisi kafasında kaskıyla oynadı. En dikkat çekicilerden biri de Erdoğdu Eğitim Uygulama Okulu’nun 6. Sınıfına giden İrem Dilmaç oldu. Epilepsi hastası Dilmaç, hareketli ortamlarda nöbet geçirme ihtimaline karşı kafasının üzerine düşebileceği riski taşıdığı için kafasında mavi kaskla sahneye çıktı arkadaşlarıyla horon tepki, kolbastı oynadı. Arkadaşlarıyla mutluluğuna hiçbir şey engel olamadı.

BİZE ACIMAYIN

Öte yandan Trabzon Kent Konseyi Engelliler Başkanı Haci Kaya konuşmasında, “Engellilere acımak yerine onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam