Emniyet Müdürü Ceren'den 'paralel yapı' açıklaması

ANİSA İl Emniyet Müdürü Erdal Ceren, 'paralel yapı'yla bağlantılı iddiasıyla kentteki çeşitli dernek ve sendikalara düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ceren yaptığı açıklamada, 'paralel yapı'yla yasal çerçevede mücadelenin süreceğini

Emniyet Müdürü Ceren'den 'paralel yapı' açıklaması
ANİSA İl Emniyet Müdürü Erdal Ceren, 'paralel yapı'yla bağlantılı iddiasıyla kentteki çeşitli dernek ve sendikalara düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ceren yaptığı açıklamada, 'paralel yapı'yla yasal çerçevede mücadelenin süreceğini vurguladı.
 
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü 8 Nisan ila 16 Haziran arası kentteki çeşitli dernek ve sendikalara beş ayrı operasyon düzenledi. Polisin, yaptığı bu operasyonlarda bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulurken, gözaltına alınan olmadı. Seçimler öncesi operasyonlar tepki de çekti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Manisa'da son günlerde bir şeyler oluyor. STK örgütlerine baskın yapılıyor. Bunlar masum STK'lar. Bunların bir terör evi gibi basılıp deşifre edilmesi, o insanlar için çok hayati önemli. Bunların yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayıptır günahtır" diye eleştirmişti.
 
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Erdal Ceren, şu ifadelere yer verdi:
 
"Devletimizin kamu kurum ve kuruluşları içerisine sızarak paralel bir cemaat yapılanması oluşturulduğu ve devlet yönetimini kısmen veya tamamen ele geçirmek için gizli faaliyet yürüten yapılanmaya yönelik ilimizde yürütülen operasyonlar hakkında değişik tarihlerde basında yer alan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Emniyet görevlilerimiz; Başsavcılığımızın görevlendirdiği Cumhuriyet Savcısı emrinde, hukuki, yasal, tamamen kanunun emrettiği hususlar dahilinde adli görevlerini yapmaktadır." 
 
'ŞAHSIM VE TEŞKİLATIM HEDEF ALINMIŞTIR' 
 
Operasyonlar sonrası teşkilatının ve kendisinin hedef alındığını kaydeden Ceren, "Paralel yapıyı ayakta tutma, diğer taraftan yapılan operasyonlara gölge düşürmek amacıyla ortaya atılan asılsız ve mesnetsiz iddialarla şahsım ve teşkilatım hedef alınmıştır. İtibarsızlaştırma ve yıpratma gayretlerine rağmen, hukukun üstünlüğünü savunan, sağduyulu halkımızın desteği bize güç vermekte olup, İl Emniyet Müdürlüğümüzün zorluklarla mücadele ederek görevine devam edeceği bilinmelidir. Emniyet teşkilatı personeli olarak bizler yasaların kendisine verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde görev yapmaktayız. Vizyonumuz, her zaman polisin görev ve sorumlulukları çerçevesinde Manisa halkının huzur ve güvenliğini sağlamak, kanunların polise verdiği tüm görevleri insan, hak ve özgürlüklerine saygılı, evrensel değerlere zarar vermeden yerine getirmektir. Gücünü ve yetkisini mevcut yasalardan alan teşkilatımız, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da suç ve suçluyla mücadele konusundaki kararlı çalışmalarına devam edecektir. Bizler Manisa'yı huzurlu ve güvenli bir şehir yapmak üzere görevimizin başındayız. Bundan sonra da görevimizin başında olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler