Emicem Hospital galasını yaptı

Doktor İsmet Eraydın’ın yazıp yönettiği ve başrollerinde Wilma Elles, Selahattin Çakır, Merve Akaydın, Sinan Bengier, Ali Erkazan, Emre Ön ve Ceyhun Gen’in oynadığı “Emicem Hospital” in galası Trabzon Forum AVM’de yapıldı. Galaya çok sayıda davetli katıld

Emicem Hospital galasını yaptı

Doktor İsmet Eraydın’ın yazıp yönettiği ve başrollerinde Wilma Elles, Selahattin Çakır, Merve Akaydın, Sinan Bengier, Ali Erkazan, Emre Ön ve Ceyhun Gen’in oynadığı “Emicem Hospital” in galası Trabzon Forum AVM’de yapıldı. Galaya çok sayıda davetli katıldı.

Doktor ve röntgen teknisyeni arkadaşlarıyla yola çıkıp “Kalp Krizi değil Gülme Krizi” adlı tiyatro oyunuyla büyük beğeni kazanan ‘Grup Bilmem Ne’yi kuran doktor İsmet Eraydın, ardından ilk uzun metrajlı filmi “Tepenin Uşakları” ile dikkat çekti.

Gişede gösterdiği başarının ardından bu kez ikinci filmi “Emicem Hospital” ile sinemaseverlerin karşısına çıktı. Çekimleri Trabzon’da gerçek bir hastanede yapılan filmde temizlik görevlisi olarak çalışan Selahattin ve arkadaşlarının, hastaneye Alman disiplini ile yetişmiş yöneticinin gelmesinden sonra değişen düzeni komik bir dille anlatıyor.

1-930.jpg

Senarist ve yönetmen İsmet Eraydın filmin çekimlerini bir ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Kendim de bir doktor olduğum için hastanelerde şahit olduğum ve yaşadığım traji-komik olayları beyaz perdeye taşıdık. Daha önce "Kalp Kirizi Değil Gülme Krizi" başlığıyla tiyatro sahnelerinde bunu birçok kez anlatmıştık. Böylelikle Türkiye'de ilk kez bir hastane sinema filmi gerçek anlamda çekilmiş oldu. Dizileri yapılmıştı ama hiç biri gerçeği yansıtmıyordu. Hastanelerde yaşanan olayları doğru bir kanaldan halkımıza sunmuş olduk.  Filmimizde insanlara mesaj vermenin yanında gülmelerini de istedik. Hastalıkların yüzde yetmişi psikolojiktir. İnsanlara iyi davranarak psikolojilerini düzeltmek istedik. Sonra hastaları antreye toplayıp hastane çalışanları olarak yaşadığımız olayları tiyatro gibi canlandırmaya başladık. Çok iyi de tepkiler aldık. Pek çok şehre turneye gittik. En sonunda da filmini yaptık. Küfürsüz, ailece izlenebilecek bir Karadeniz filmi çektik. Şimdi iş sinemaseverlere düşüyor.  Biz çekerken çok eğlendik. Umarım onlarda filmi beğenirler.”

2-388.jpg

3-187.jpg

4-100.jpg

6-029.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler