Elimi öptü çok duygulandım

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Erzurum ziyaretinde elini öptüğü İsmail Hakkı Palabıyık (86), onu daha önce rüyasında gördüğünü belirterek, "Elimi öptü. Çok duygulandım. El öpmek sünnettir, çok sevaptır" dedi. Eşi iki yıl önce vefat eden, 9 çocuk babası Pal

Elimi öptü çok duygulandım
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Erzurum ziyaretinde elini öptüğü İsmail Hakkı Palabıyık (86), onu daha önce rüyasında gördüğünü belirterek, "Elimi öptü. Çok duygulandım. El öpmek sünnettir, çok sevaptır" dedi.
 
Eşi iki yıl önce vefat eden, 9 çocuk babası Palabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Erzurum İl Kongresi için kente gelen Davutoğlu ile ilk kez görüşme fırsatı bulduğunu söyledi.
 
Davutoğlu'nu yolda beklediğini belirten Palabıyık, şöyle konuştu:
 
"Camiden yeni çıkmıştım. Oğlum, 'Başbakan geliyor' dedi. Ben de koştum yola. Millet yola dizilmiş. Otobüs gelince Başbakanım otobüsten indi. Ben de milleti yara yara yanına ulaştım. Yüzünü öptüm, duygulandım. O da bana sarıldı. 'Ver elini, bu eli öpeyim' dedi. 'Hacım, el böyle öpülür' dedi. Ben de bir daha sarıldım. 'Hacım bize dua et' dedi. Başbakanım için sürekli dua ediyorum. Allah, kazalardan korusun, milletin başından eksik etmesin. Bütün gün dua ediyorum onun için.
 
Kendisini çok seviyordum. Hep 'bir gelse' diyordum. Dünya gözüyle gördüm. Başbakanımı daha önce rüyamda görmüştüm. İlk kongre yapıldığında, yanıma geldi. 'Ne yapıyorsun?' dedi. Namaz kılıyordum. 'Sen başa gel inşallah' dedim, konuştuk. Sonra ertesi günü 'Davutoğlu'nu başbakan seçmişler' dediler. Rüyamda gördüğüm adamı seçmişler, çok mutlu olmuştum. O günden beri 'Dünya gözüyle bir görebilsem' diyordum, çok şükür bugün gördüm. Hayatımda ilk kez bir başbakan, elimi öptü. Çok duygulandım. El öpmek sünnettir, çok sevaptır. Elini vermezse bile zorla öpersen, ne kadar muradın varsa Allah verir. Büyüklerin elleri öpülür. Devlet büyüğünün de eli öpülür."
 
Palabıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da görmek istediğini ve Erzurum'a gelirse mutlaka karşılayacağını sözlerine ekledi.
 
İsmail Hakkı Palabıyık'ın oğlu Abdülkadir Palabıyık ise babasının Davutoğlu'nu görmeyi çok istediğini dile getirerek, bunun gerçekleşmesinden kendilerinin de büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler