Elijah Wood Türkiye’de ağaç dikti

Ünlü aktör Elijah Wood, EXPO 2016 Antalya alanına çitlembik ağacı dikti. Wood, "Üzerinde adımın yazılı olduğu bir ağacımın olması benim için çok özel" dedi.31 yaşındaki Amerikalı aktör ve film yapımcısı Elijah Wood, DJ performansı için Antalya'ya geldi. R

Elijah Wood Türkiye’de ağaç dikti

Ünlü aktör Elijah Wood, EXPO 2016 Antalya alanına çitlembik ağacı dikti. Wood, "Üzerinde adımın yazılı olduğu bir ağacımın olması benim için çok özel" dedi.

31 yaşındaki Amerikalı aktör ve film yapımcısı Elijah Wood, DJ performansı için Antalya'ya geldi. Rahatsız olmasına rağmen Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya sergi alanına ağaç dikmeyi kabul eden Wood, Aksu İlçesindeki sergi alanında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılandı.

EXPO'nun sevimli maskotları Ece-Efe ile tokalaşıp yönetim binasına geçen ve kısa süre dinlenen Amerikalı aktöre proje hakkında bilgi sunuldu. Amerikalı aktör daha sonra alana geçti. Genel Sekreter Yardımcısı Şengül, Wood'a, "EXPO döneminde çocukların kullanacağı bu yol üzerinde ağacınızı dikeceksiniz ve buraya gelen binlerce çocuk sizin ağacınızı görecek" dedi. Amerikalı aktör EXPO 2016 Antalya Ajansı yöneticilerine bu jestlerinden dolayı teşekkür etti.

"BİR DAHA GELİP AĞACIMI ZİYARET EDECEĞİM"

119 türde toplam 25 bin ağacın dikileceği alana 15 bininci ağacı Elijah Wood toprakla buluşturdu. "Çitlembik" (Celtis australis) ağacını diken Wood, isim tabelasını ağacın gövdesine bağladıktan sonra ilk can suyunu verdi. Aktör ve film yapımcılığının yanı sıra DJ'lik de yapan ve Antalya'ya konser için geldiğini söyleyen Wood, "EXPO 2016 Antalya alanında bir ağacımın olması çok özel ve güzel bir onur. Bu EXPO alanı çok güzel olacak. Üzerinde adımın yazılı olduğu bir ağacımın olması benim için çok özel. Bir daha gelip ağacımı ziyaret edeceğim" dedi.

BARIŞ MANÇO HAYRANI

Türk müziğini uzun yıllar önce Selda Bağcan ile keşfettiğini anlatan Wood, daha sonraki araştırmalarında Moğollar, Erkin Koray ve Barış Manço'yu keşfettiğini belirterek Manço'ya hayranlığını vurguladı. 23 Nisan 2016'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya'da canlı performans sergileyebileceğini belirten Wood, "Bu inanılmaz olur, 23 Nisan'da açılıyor ve tekrar gelmek isterim. Ayrıca Antalya'ya ilk gez geldim çok güzel" dedi. Wood hayranlarına çağrıda bulundu, "23 Nisan 2016'da Antalya'ya EXPO'ya gelin" dedi.

ÜNLÜLER ORMANI GÖNÜLLÜ KATILIMIYLA OLUYOR

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, bin 121 dönümlük alana 4 ay içerisinde aktör, sanatçı, gruplar ve ünlüler tarafından farklı türlerde 21 ağacın dikildiğini söyledi.

"Bu ünlüler çat kapı gelmiyor" diyen Şengül, ünlülerin hiçbir şey beklemeden alana ağaç diktiklerinin altını çizdi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Şengül, şunları söyledi:

"Ünlüler ile temasa geçip projeyi anlatıyoruz. Gelmeden önce inceliyorlar ve kabul edip alanımıza öyle geliyorlar. Alanımızda ağırladığımız ünlüler Türkiye'nin ilk EXPO'suna sosyal sorumluluk bilinciyle katkı koyuyor ve dünyada tanınmasına destek veriyorlar. Bu projede bizim dışımızda otellerin, menajerlerin de emeği var. Ünlüler çok büyük paralara konsere geliyorlar ama EXPO'ya sürdürülebilirlik, yeşil enerji, çocuk ve çiçek temasına sanatçı duyarlılığıyla yaklaşıyorlar. Bu projenin isimsiz çok kahramanı var ama asla ön planda yer almak istemiyorlar. Bu çalışmada bizimle beraber olan ve birlikte hareket eden herkese teşekkür ediyorum."

Elijah Wood Türkiye’de ağaç dikti

Elijah Wood Türkiye’de ağaç dikti

Elijah Wood Türkiye’de ağaç dikti

Elijah Wood Türkiye’de ağaç dikti

Elijah Wood Türkiye’de ağaç dikti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler