E muhtıra sonrası neler oldu!

Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan 2007'de e-muhtıra olarak adlandırılan bildirisinin yedinci yıl dönümüne 5 gün kala bu sefer de Burdur’da Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına 'etkinliğin izinsiz yapıldığı gerekçesiyle' Valilik soruşturma başlattı. E-muhtı

E muhtıra sonrası neler oldu!
Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan 2007'de e-muhtıra olarak adlandırılan bildirisinin yedinci yıl dönümüne 5 gün kala bu sefer de Burdur’da Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına 'etkinliğin izinsiz yapıldığı gerekçesiyle' Valilik soruşturma başlattı.
 
E-muhtıranın yayınlandığı dönemde Denizli Müftüsü olarak görev yapan Mehmet Köse, kendisinin Kutlu Doğum Haftası kutlanmaya başlandığından itibaren etkinliklerin içerisinde olduğunu, o sene yapılan etkinliklerin ondan önce yapılanlardan hiçbir farkı olmadığını söylemişti. Hayatının başarılarla geçtiğini, 15 tane takdirnamesi olduğunu vurgulayan Köse, "En berbat, en sıkıntılı dönemimi ben Denizli'de yaşadım. Birtakım basın, valinin üzerine giderek bana ceza verdirdi.” demişti. 
 
2007 yılında Denizli'deki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde ceza alanlardan biri de Bereketler Camisi İmam Hatibi Hasan Koç. Bildiride 'Genelkurmay'ın kaygıyla izlendiğini' belirttiği olay, Denizli'deki Bereketli Camisi İmam Hatibi Hasan Koç'un, Kur'ân kursuna giden öğrencilerle hazırladığı bir piyeste oynamasıydı. İmam Koç, bildiriden sonra jandarma tarafından sorgulandı. Denizli Müftülüğü de idari kınama cezası verdi. Koç, şimdi kendi yazıp bestelediği ilahilerle çocuklara İslâm'ın temel esaslarını öğretiyor. Koç'un ilahilerini okuyan ilköğretim öğrencilerinden 'Âmin' grubu oluşturdu.
 
Olaylarla ilgili soruşturmalarda, o dönemin atmosferiyle aynı Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, "Dünyanın Hz. Muhammed gibi kurtarıcılara ihtiyacı vardır." ifadesini kullanan Denizli Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve İl Müftüsü Mehmet Köse de uyarılmıştı. Nikfer beldesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapılan programla ilgili ise zamanın Tavas İlçe Müftüsü Duran Turgut'a, bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildiği gibi görev yeri de değiştirilmişti. Okul Müdürü Ali Rıza Onbaşıoğlu'na ise okulun kullanımı için gerekli resmî prosedürü uygulamadığı için tevbih cezası verilerek görev yeri değiştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam