Dünya'nın en küçük fili!

ABD'nin California Üniversitesi bilim insanları uzun burunlu görünüşte fareye benzeyen yeni bir memeli keşfetti. Bilimsel adı "macroscelides micus" olan canlının genetik olarak fil soyundan geldiği açıkladı. Bu nedenle bilim insanları yeni memeliyi fil kı

Dünya'nın en küçük fili!
ABD'nin California Üniversitesi bilim insanları uzun burunlu görünüşte fareye benzeyen yeni bir memeli keşfetti.
 
Bilimsel adı "macroscelides micus" olan canlının genetik olarak fil soyundan geldiği açıkladı. Bu nedenle bilim insanları yeni memeliyi fil kır faresi olarak adlandırdı.
 
DÜNYANIN EN KÜÇÜK FİLİ Mİ?
 
Mammalogy Journal Dergisi, keşfedilen canlının 28 gram ağırlığında ve 19 santim boyunda olduğunu yazdı. San Fransisco Bilim Akademisi'nden Alan Dumbacher,"Yaptığımız ilk araştırmalara göre bu canlı Batı Afrikaçöllerinde yaşayan kır fareleri gibi yaşam sürüyor. Genetik olarak ise daha büyük bir memelilere yakın. Çalışmalarımız sürüyor. Ancak burnunun file benzerliği dikkat çekici. Fillerin soyundan gelip gelmediğini araştırıyoruz. Şimdilik onu fil kır faresi olarak adlandırdık" dedi.
 
yeni-bir-memeli-turu-kesfedildi-6208939_1705_m.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam