Dünyamızda çocuklar ölmesin…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Gümrükçüoğlu, dünyadaki savaş ortamından en çok etkilenenlerin korumasız çocuklar olduğunu ifade ederek, “Artık çocuklar sa

Dünyamızda çocuklar ölmesin…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Gümrükçüoğlu, dünyadaki savaş ortamından en çok etkilenenlerin korumasız çocuklar olduğunu ifade ederek, “Artık çocuklar savaşlarda ölmesin” dedi.

Gümrükçüoğlu dünya üzerindeki özelliklede Müslüman coğrafyasında baskıların, savaşların, zulümlerin sonucu olarak dünyanın geleceğini şekillendirecek olan çocukların yok olduğunu dile getirerek, “Savaşın değil barışın hüküm süreceği bir dünyanın kurulmasında en büyük pay sahibi olacak olan yavrularımızın barış ortamında sevgi ile yetiştirilmesi sorumluluklarımızın başındadır. Şükürler olsun ki ülkemizde çocuklarımızı güçlü aile bağları içerisinde sevgiyle koruyarak yetiştirmeye, bu güzel hasleti evlerimizde de barındırmaya devam ediyoruz.

Ancak ne yazık ki bugün Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, doğu Türkistan’da, Myanmar’da geleceğin mimarları olacak olan çocuklarımız barut kokuları içinde yarınlarından ümitsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bu yavrularımızın geleceğe umutla bakması bütün insanlığın öncelikli görevidir. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor barış ve umut çiçekleri olan yavrularımızın yüzündeki gülümsemenin hiç bitmemesini diliyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler