Dr. Çelik açıklıyor...

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik, profil estetiği ile güzel bir görünüme kavuşmanın mümkün olduğunu belirtti.  Gözlerin, burnun, kaşların ve dudakların birbirine mesafesindeki uyumun göz ardı edilerek yapılan estetikleri

Dr. Çelik açıklıyor...

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik, profil estetiği ile güzel bir görünüme kavuşmanın mümkün olduğunu belirtti. 
Gözlerin, burnun, kaşların ve dudakların birbirine mesafesindeki uyumun göz ardı edilerek yapılan estetiklerin olumsuz sonuç doğurduğunu belirten Dr. Çelik, “Yüzdeki altın oranına odaklanarak, yani Lenardo da Vinci’nin ünlü Mono Lisa’sının Aristotle’un felsefesinden yola çıkarak yaptığı, o mükemmel güzelliği profiloplasty teknolojisiyle birleştiriyor. Güzellik anlayışı zaman içinde ve kültürler arasında değişse de, genel olarak kabul edilen bir kavram olan 'altın oran' estetik ameliyatlarında, Profiloplasty uygulamasıyla hayat buluyor. Profiloplasty, yüzünüzdeki herhangi bir uygulamadan sonra, burnunuz, gözleriniz, kaşlarınız ve dudaklarınızla uyumlaştırma sürecini hedefliyor. Sonuç olarak, matematiksel hesaplarla ortaya harika bir sanat eseri çıkıyor” dedi.
Plastik cerrahinin artık daha bilimsel duruma kavuştuğunu kaydeden Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik, “Profiloplasty ile tek bir bölgeyi düzeltmek yerine, onun diğer bölgelerle, örneğin bir burun ameliyatı söz konusuysa, burnun çeneyle, dudaklarla, yanaklarla, alın ve kaşlarla orantısını da gözetip tamamını birbiriyle uyumlu hale getirecek ve ideal orana yaklaştıracak çözümler sunuyor” diye konuştu.

PROFİLOPLASTY NEDİR?
Çelik, "Profiloplasty kısaca tarif edilecek olursa kişinin yandan görünümünü düzeltmeyi amaçlayan işlemlerin tümü olarak tanımlanabilir. Tabi ki yandan görünümde asıl belirleyici faktör burun ve dolayısıyla burnu düzeltici işlem olan rhinoplastydir. Maalesef pek çok doktor yüz görünümündeki şikayet nedeniyle başvuran hastalarda işlemin basitliği ve hastaya maliyetinin fazla olmaması nedeniyle hastalara sadece rhinoplasty işlemini önermişlerdir. Bu da burun ameliyatı olduğu halde hala kendisinin daha güzel ya da daha yakışıklı olduğunu hissetmeyen hastaların sayısının artmasına ve yüze uygun olmayan yapay görünümlü burunların artmasına neden olmuştur. Haliyle burun ameliyatı olmak isteyen hastalar çevrelerindeki bu kötü örnekleri görerek yaptırmak istedikleri bu operasyonu yaptırmaktan vazgeçmişlerdir. Profiloplasty hastanın sadece yüzünün yan ve oblik (yan ile karşı arası duruş) görünümünü değerlendirmekle kalmaz bu görünüm üzerindeki etkisi olan ünitelerin kendi aralarındaki açı ve oranları da dikkate alır" ifadelerini kullandı.urumlarının iyi olduğu öğrenildi. 
Jandarma ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam