Down Sendromlu Genç Engelleri Masa Tenisi İle Aştı

Trabzonlu Down Sendromlu 19 yaşındaki Enes Yılmaz engelleri masa tenisi oynayarak aşıyor. Güney Afrika'nın Bloenfantein şehrinde 21-27 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılan Down Sendromlular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden ekipte

Down Sendromlu Genç Engelleri Masa Tenisi İle Aştı

Trabzonlu Down Sendromlu 19 yaşındaki Enes Yılmaz engelleri masa tenisi oynayarak aşıyor.

Güney Afrika'nın Bloenfantein şehrinde 21-27 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılan Down Sendromlular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden ekipte yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Trabzon Şubesi'nden Enes Yılmaz, çiftlerde Kırklareli Özel Sporcular Spor Kulübü Derneği'nden Erman Çetiner ile birlikte dünya üçüncülüğünü kazandı.

Enes'in katıldığı yarışmalarda hep başarılar sağladığını belirten Trabzon Rehabilitasyonu ve Aile Danışma Merkezi Müdürü ve Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Trabzon Şube Başkanı Cafer Asan, Enes'le gurur duyduklarını söyledi. Asan "Rehabilitasyon merkezimiz gündüz bakım hizmeti veren bir yer. Burada bakım hizmetlerinin yanında rehabilitasyon bakım ve danışmanlık hizmetleri aynı anda veriliyor. Engelli rehabilitasyonu çok boyutlu çok faktörlü bir iş. Bunların bir bölümü de spor çalışmaları. 9 sporcumuz Türkiye'de farklı branşlarda ilk üçe girerek dereceleri aldı. Bu sporcularımızın aldıkları madalya sayısı 22 civarında; 16 tanesi altın madalya diğerleri ise gümüş ve bronz madalya. Bunlar atletizm ve masa tenisi branşlarında. Enes, masa tenisi dünya şampiyonasında milli takım sporcusu olarak ülkemize dünya üçüncülüğü kazandırdı. Milli takım düzeyince dünya üçüncüsü bir sporcu. Kendisi şampiyonaya bir yılda hazırlandı. Sporcumuz her katıldığı şampiyonada derece aldı" diye konuştu.

Down Sendromlu Genç Engelleri Masa Tenisi İle Aştı

Müdür Cafer Asan, bir diğer başarılı sporcuları olan mental retardasyon engelli Muhammet Yazıcı'nın (20) da Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu(TÖSSFED) tarafından düzenlenen atletizm bölge şampiyonalarında 3 altın, Türkiye Şampiyonası'nda ise 2 gümüş madalya kazandığını kaydetti. Asan "Muhammet, atletizm dalında başarılara imza atmış bir sporcumuz. Özel sporcu kategorisinde Atletizm dalında Türkiye ikincisi olan bir sporcumuz. Bundan sonra da başarıların geleceğini düşünüyoruz. Bu yolda yavaş ve emin adımlarla gitmeyi hedefliyoruz. Maksadımız başarı kazanmaktan ziyade engellilerin rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamak. Bu anlamda spor önemli bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Bunu yaygınlaştırarak yürütmeyi düşünüyoruz. Sadece Aile ve Politikalar alanında değil, bu hizmete ihtiyaç duyanları da içimize alıyoruz. Onlara da bu şansı vermeye çalışıyoruz "dedi.

Down Sendromlu Genç Engelleri Masa Tenisi İle Aştı

Down Sendromlu Genç Engelleri Masa Tenisi İle Aştı

Down Sendromlu Genç Engelleri Masa Tenisi İle Aştı

Down Sendromlu Genç Engelleri Masa Tenisi İle Aştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler