Dövme yaptırırken en çok hangi bölgeler acır

Dövme yaptırırken ilk başladığında hissedilen hafif bir acı hissi vardır. Kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişiklik gösteren bu hissedilen hafif acı, dövme başladıktan kısa bir süre sonra artık hissedilmez olur. El ve ayak üzeri, göğüs gibi bölgeler d

Dövme yaptırırken en çok hangi bölgeler acır

Dövme yaptırırken ilk başladığında hissedilen hafif bir acı hissi vardır. Kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişiklik gösteren bu hissedilen hafif acı, dövme başladıktan kısa bir süre sonra artık hissedilmez olur. El ve ayak üzeri, göğüs gibi bölgeler diğer blgelere oranla daha hassas bölgelerdir. Omuz, kolun ve bacağın dış kısımlarında daha az acı hissedilir. 

ABD'li dövme sanatçısı Andy Eschenbach insan vücudunun en acı veren dövme bölgelerini açıkladı.

İşte dövme yaptırırken en çok acıyan 10 bölge:

Baş: Dövme yapılırken yaşanan titremenin ve sesin saniye saniye duyulduğunun altını çizen Eschenbach'e göre dövme yaptıranları en çok zorlayan bölge baş.

Yüz: Yüze yapılan dövmelerin de son derece acı verici olduğunu belirten Eschenbach uyarıyor: Sakın yapmayın.

El: Ele yapılan dövmelerin son dönemde trend olduğunun altını çizen Eschenbach, bu bölgede en çok acı veren noktanın avuç içi olduğunu belirtiyor.

Göğüs: "Göğüse yaptırılan dövmenin göğüsün bıçakla ikiye ayrılması kadar acıttığını duydum"

Dirsek: Bazı müşterilerin acı çektiği bu bölge kimileri tarafından hissedilmiyor.

Göğüs kafesi&Karın: Bu bölgelere yapılan dövmelerin son derece acı verici olduğunu belirten Eschenbach, bazı durumlarda acıyı gidermek için ilaçlara başvurmak durumunda kaldıklarının altını çiziyor.

Kalça: "Kalçaya yapılan dövmeler sizi oldukça rahatsız edebilir"

Diz: "Dize yapılan dövmelerde hissedilen acı ise çoğunlukla insanların dizlerine dokunmasından hoşlanmayan müşterilerin tepkilerinden kaynaklanıyor."

Ayak: Ayak bölgesine yapılan dövmenin hatırı sayılır miktarda acıya sebep olduğunu belirten Eschenbach uyarıyor: Yine de insanların anlattığı kadar acıtmıyor.

Ayak bileği: Diğer bölgelere oranla buranın daha az acı verdiğini belirten Eschenbach, "Yine de bu bölgeye dövme yaptıran çoğu kişi cehennem azabı yaşadıklarını iddia eder" diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam