Dortmund'ta Trabzon heyetine resepsiyon!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon" etkinlikleri olanca hızıyla devam ediyor. 

Dortmund'ta Trabzon heyetine resepsiyon!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon" etkinlikleri olanca hızıyla devam ediyor. 

Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sireau, etkinliklerin ikinci gününde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon heyetinin onuruna resepsiyon verdi. Dortmund Belediyesi’nde düzenlenen resepsiyonda Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve Trabzon’un bürokrasi, iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ile Alman heyeti hazır bulundu. Resepsiyonda katılımcılara seslenen Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Sireau, etkinliklerin Dortmund’da düzenlenmesinden ve Trabzon heyetinin Dortmund’da bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasında Trabzon ile Dortmund arasında ilk ilişkilerin başlamasından itibaren Dortmund’da önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Sireau, “Bir yandan nüfusumuz artıyor. Nüfusumuz 598 bin oldu. Almanya’nın sekizinci büyük şehriyiz ve Trabzon ile Dortmund arasında çok önemli benzerlikler var. İnsanların zevkle yaşadığı şehirleriz. Dortmund’un ana saç ayakları olan demir, çelik ve bira üretiminin durmasından sonra Dortmund’un bir daha toparlanamayacağını ifade edenler oldu ama son 20 yılda çok önemli gelişmeler yaşadık. 20 yılda 270 bin insan istihdam edildi. Lojistik, finansman ve sigortacılık alanında çok iyiyiz. Bütün bunların yanında Dortmund bir bilim şehri. Burada 50 bin öğrenci var ve 10 bin kişi bu alanda istihdam ediliyor” diye konuştu.

"LOJİSTİK BAĞ KURULACAK VE TRABZON’A KADAR UZAYACAK"

Almanya ile Türkiye arasında başlayan yakınlaşmanın kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Sireau, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Bu yakınlaşma bizim için çok önemli. Almanya Sayın Bakanı Almanya ile Türkiye arasında lojistik bağ kurulmasını ifade etti. Bende İstanbul’un bunun için iyi bir tercih olduğunu ama bunun mutlaka Trabzon’a kadar uzatılması gerektiğini ifade ettim. Trabzon ile çok güzel bir işbirliği içindeyiz. Bu iş birliğinin daha da geliştirilmesini istiyoruz. Karadeniz harika bir yer. Almanya’da yaşayanlar bu güzellikleri bilmiyor. Bilim alanında, kültür alanında, spor alanında ve turizm alanında çok güzel çalışmalar yapacağız.” 

"BİZ DORTMUND’U ÇOK SEVİYORUZ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, konuşmasında iki şehir arasında iş birliğinin önemine değinirken, Dortmund ile Trabzon’un pek çok alanda çok ciddi benzerlikleri olduğunu ifade etti.

Dortmund’un 600 bine ulaşan nüfusunun 200 bininin başka ülkelerin vatandaşı olduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Bu insanları kucaklaması ve bu sayede dünya barışına attığı imzadan ötürü Dortmund’u çok seviyoruz ve bu birliktelikten memnuniyet duyuyoruz. Trabzon ile en büyük benzerlikler BU alanda. Trabzon insanı da çok güler yüzlüdür, misafirperverdir, dünyaya insan sevgisi ile bakar. O nedenle biz Trabzon olarak da Türkiye olarak da terörün her türlüsünü lanetliyoruz ve Müslüman olan birinin terörle hiçbir ilgisi olmamasının Allah’ın (c.c.) emri olduğuna inanarak yaşıyoruz. Sultanahmet’teki saldırıda hayatlarını kaybeden Alman vatandaşlarımızın hatırası yüreklerimizde yaşıyor” şeklinde konuştu.


Trabzon’un yıllık 1,5 milyar dolar ihracatla Türkiye’nin ihracatta ilk 20 şehrinden biri olduğuna değinen Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Dortmund ile Trabzon arasında bir başka benzerlikte şehrimizde teknik üniversite var ve şuan 60 bin öğrenci burada eğitim görüyor. Dortmund’da olduğu gibi teknokentimiz var. Bir başka benzerliğimizde lojistik alanındadır. Gıda, tarım, su ürünleri alanında da çok ciddi çalışmalarımız var.” 

Başkan Gümrükçüoğlu, “Bir başka benzerliğimizde Dortmund’da herkesin Borissa Dortmundlu olduğu gibi Trabzon’da da herkes Trabzonsporludur ve Trabzonlular'ın Avrupa arenasında gönlündeki takım Borissa Dortmund’dur” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler