Dolandırıcılar bu kez sert kayaya çarptı

Elazığ’da Eczacı kalfası Abdulkadir Demirtaş, kendisini telefonla arayıp sivil görevli asker olarak tanıtan ve ’Hakkınızda soruşturma var’ diyerek 20 bin lira isteyen şahısları, 1 lira havale ederek polislere yakalattı.Edinilen bilgiye göre, Elazığ merkez

Dolandırıcılar bu kez sert kayaya çarptı

Elazığ’da Eczacı kalfası Abdulkadir Demirtaş, kendisini telefonla arayıp sivil görevli asker olarak tanıtan ve ’Hakkınızda soruşturma var’ diyerek 20 bin lira isteyen şahısları, 1 lira havale ederek polislere yakalattı.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ merkezde bir eczanede çalışan Abdulkadir Demirtaş’ı bir kişi arayarak kendisini astsubay olarak tanıttı. Demirtaş’ı arayan şahıs, kendisini istihbarat görevlisi olarak tanıtmasının ardından hesaplarının başka kişiler tarafından kullanıldığı belirterek, PTT üzerinden kendisine 20 bin lira göndermesini istedi. Şahsın dolandırıcı olduğunu düşünen Demirtaş, arkadaşları aracılığıyla polislerle irtibata geçti. Demirtaş’ın yanına gelen Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için harekete geçti.

Polislerin yönlendirmesiyle Demirtaş, telefondaki şahsa PTT üzerinden 20 bin lira yerine 1 lira gönderdi. Elazığ polisi, İstanbul polisiyle irtibata geçerek, Bayrampaşa ilçesindeki PTT şubesine şüphelilerin parayı çekmek için geleceğini bildirdi. İstanbul polisi de 20 bin lira çekmeye gelen şüpheliler U.C., N.K. ve F.A.’yı suçüstü yakaladı.

Başından geçenleri anlatan 2 çocuk babası 39 yaşındaki Abdulkadir Demirtaş, "Beni hesabınızda oynamalar var diye aradılar. Arayan şahıs, kendisinin jandarma astsubay olduğunu ve istihbaratta çalıştığını söyledi. Telefonumu kapatmamı söylediler, belli bir süre telefonum açık kaldı sonra şarjımın bittiğini söylemem üzerine bana batarya almamı söylediler. Başta tedirgin oldum ama sonra dolandırıcı olduklarını düşündüm. Bunlar olurken çalışma arkadaşlarım da durumu polise bildirdi. Yanıma gelen polislerin söyledikleri talimatlar doğrultusunda hareket ettim.

21 bin 300 lira çekmiş gibi yaptım. 20 bin lirasını göndermemi, kalan paranın bana lazım olabileceğini söylediler. Ben de bana verdikleri vatandaşlık numarasına PTT şubesinden 20 bin lira yerine 1 lira gönderdim. Polis arkadaşlarda İstanbul’daki arkadaşlarına şüphelileri yakalattı. O anda onların yüzünü görmek isterdim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler