Dokunulmazlıkları kalktı: Hakim karşısına çıkacaklar

Diyarbakır'da 2010-2011 arasında miting ve PKK'lıların cenaze törenlerinde yaptıkları konuşmalar nedeniyle haklarında dava açılan, ancak o tarihte milletvekili oldukları için yargılamaları askıya alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Ay

Dokunulmazlıkları kalktı: Hakim karşısına çıkacaklar
Diyarbakır'da 2010-2011 arasında miting ve PKK'lıların cenaze törenlerinde yaptıkları konuşmalar nedeniyle haklarında dava açılan, ancak o tarihte milletvekili oldukları için yargılamaları askıya alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk hakkındaki dava milletvekilliklerinin sona ermesi üzerine yeniden ele alındı.
 
Dosya özel yetkili mahkemelerin kapatılmasından sonra Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
 
Adalet Bakanlığı'ndan Türk ve Tuğluk'un milletvekilliklerinin düştüğüne dair yazının gelmesi üzerine mehkeme, Mardin Ağır Ceza Mahkemesi'ne de yazı yazarak Türk'ün talimatla ifadesinin alınıp ivedilikle gönderilmesini istedi.  Mahkeme Tuğluk'un da açık adresinin tespitiyle birlikte talimatla ifadesinin alınmasını kararlaştırdı.
 
Suçlama: Terör
 
Türk ve Tuğluk 17 Kasım'da "Silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, terör örgütünün propagandasını yapmak, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" suçlarından hâkim karşısına çıkacak.
 
İddianamede, Aysel Tuğluk'un, "...40 bin şehidimiz var, 7 tanesini daha toprağa verdik....Ya özgürlük ya özgürlük. Kürdistan'ın başı sağ olsun" diyerek örgüt propagandası yaptığı belirtildi.
 
Tuğluk'un bir başka konuşmasındaysa, "Mısır gibi mi olur, Suriye gibi mi olur bilinmez ancak bir statü kazanacak, bu ne pahasına olursa olsun savunulacaktır, sorumluluk Başbakan'dadır" dediği iddianamede yer aldı.
 
Türk ise öldürülen PKK'lıların cenaze törenlerine ve izinsiz yürüyüşlere katılmakla suçlanıyor. 
 
SABAH

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler