Doçent cinayetinin nedeni belli oldu

Türkiye'yi sarsan, Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i boğazını kesip çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü vahşi cinayetin altından "yasak aşk üç

Doçent cinayetinin nedeni belli oldu
Türkiye'yi sarsan, Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i boğazını kesip çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü vahşi cinayetin altından "yasak aşk üçgeni" çıktı.
Milliyet, Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Özmedir'i öldürdüğü cinayetin ayrıntılarına ulaştı.
Alınan bilgilere göre, Dekan Handan G. ile evli olan bir çocuk basası Ahmet G. (55) bir süre önce fakültede sekreter olarak görev yapan evli Asuman S. (35) ile yasak aşk yaşamaya başladı..
 
Sekreter Asuman S. bir süre önce eşinden boşanan iki çocuk babası Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Özdemir'le (42) gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Handan G. bir süre sonra eşinin kendisini aldattığını fark etti ve sekreteri başka bir fakültede çalışmak üzere görevlendirdi.
Daha sonra Ahmet G. ve Özdemir de aynı kadınla gönül ilişkisi yaşadıklarını fark etti. Bu durum iki bilim adamı arasında sorun yarattı. Sekreter Asuman S., Ahmet G.'den uzak durmaya ve Özdemir ile daha sık görüşmüye başladı. Sekreterin dekan Handan G.'den çekindiği izin Ahmet G.'den uzak durup Özdemir ile daha sık görüşmeye başlaması üzerine iki bilim adamı arasındaki husumet de büyüdü. İki bilim adamı arasında bu nedenle zaman zaman tartışmalar yaşandı. İki bilim adamı son olarak geçen cuma öğrencilerin önünde kavga etti.
 
Bıçakla odasına gitti
Ahmet G., olay günü yine konuşmak üzere Özdemir'in odasına gitti ve yine tartışma yaşandı. Ahmet G. tartışmanın büyümesi üzerine yanında getirdiği bıçağı Özdemir'e saplamaya başladı. Daha sonra da boğazını kesti. Profesör daha sonra fakültenin yönetim odasından aldığı anahtarla odayı kilitledi.
Prof. Ahmet G., olayın ardından karşılaştığı eşine ise üzerindeki kan lekelerini sorması üzerine "Laboratuvarda çalışırken üzerime kimyasal madde döküldü" dedi. Ahmet G., daha sonra Özdemir'e ait odanın anahtarını kampüste gömdü. Kanlı kıyafetleri ve bıçağı da çöpe atan Ahmet G. daha sonra Asuman S. ile buluşarak cinayeti anlattı.
 
‘Duyulmasın istedim'
Eski eşinin haber alamadığını bildirmesi üzerine Özdemir'in odasına giren fakülte yetkilileri bilim adamının cesediyle karşılaştı. Olaydan iki gün sonra yakalanan Ahmet G., ifadesinde "Benden Asuman S.'den uzak durmamı istedi. Şikâyet etmekle tehdit etti. Odasında konuştuğumuz sırada bir anda kendimi kaybederek bıçaklayarak öldürdüm. Olayı kimsenin duymaması için yaptım" dedi.
 
Sekreter:Arada kaldım
Gözaltına alınan Asuman S. ise ifadesinde cinayetten haberinin olmadığını savunarak "İkisinin arasında kaldım, ne yapacağını şaşırdım. Cinayetle ilgim yok" dedi. Polisin bilgisine başvurduğu dekan Handan G. ise eşi ve sekreter arasında yaşanan gönül ilişkisinden haberdar olmadığını söyledi.
 
Doçent toprağa verildi
 
Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, cenazesi cuma namazının ardından Hacı Veyis Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri ile Özdemir'in yakınları ve öğrencileri katıldı. Kız öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı. Mühendislik Fakültesi'nde dün yapılacak olan mezuniyet töreni de ertelendi.
 
80 bin lira istedi iddiası
Polisin bilgisine başvurduğu dekan Handan G. ise eşi ve sekreter arasında yaşanan gönül ilişkisinden haberdar olmadığını söyledi. Ahmet G.'nin parası kalmadığı, daha önce belirli aralıklarla para verdiği Asuman S.'den 80 bin lira istediği, ancak alamadığı da öne sürüldü. İfadeleri alınan zanlı Ahmet G. ile Asuman S., adliyeye sevk edildi. Ahmet G. tutuklandı, Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler