Diyarbakır'da Arıcılara Güneş Enerjisi Paneli Verildi

Diyarbakır’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bölgede çalışan arıcılara güneş enerji paneli, mini buzdolabı ve televizyon dağıtıldı.Diyarbakır’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kırsal Kalkınma İdaresi Başka

Diyarbakır'da Arıcılara Güneş Enerjisi Paneli Verildi
Diyarbakır’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bölgede çalışan arıcılara güneş enerji paneli, mini buzdolabı ve televizyon dağıtıldı.
Diyarbakır’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kırsal Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunulan projenin kabul olmasıyla birlikte 30 arıcıya güneş enerjisi film paneli, buzdolabı ve televizyon dağıttı. Kırsal alanda çalışan ve yeterli enerji kaynağı sağlayamayan arıcılara verilen güneş enerji kiti ile arıcıların sosyal hayattan uzak kalmamaları ve gerekli şartları sağlamaları hedeflendi. Konu ile açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, arıcıların arazi koşullarında daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak için hazırlanan ve GAP’a bildirilen projenin maliyeti ile ilgili bilgi verdi. Atalar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'müz tarafından yapılan bir proje ile GAP Kırsal Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunulan bir proje neticesinde bugün itibari ile 30 üreticimize güneş enerjisi film paneli, buzdolabı ve televizyon verildi. Yaklaşık olarak 125 bin lira tutarında bir proje maliyetinin yüzde 70’i GAP tarafından karşılandı. Bu proje kapsamında yapılmaya çalışılan şey arıcılarımızın bildiği gibi arazi şartlarında yaşamlarını sürdürmekteler. Belli bir süre içerisinde arazide kalmaları gerekiyor. Arıcılarımızın bulunduğu yerlerde enerji kaynaklarının olmaması nedeni ile sosyal alanda bir kısıtlama meydana gelmektedir. Sosyal yaşamın biraz daha yükseltmek adına arıcılarımızın konakladığı yerlerde elektrik temini sağlamak sureti ile orada da yaşamlarını daha iyi devam ettirmek için buzdolabını, televizyon çalıştıracak, telefon şarjını doldurabilecek ve aynı zamanda oranın aydınlatılmasını sağlayacak bir güneş enerji kiti temini yapıldı" dedi.
Konuşmaların ardından arıcılara güneş paneli, buzdolabı ve televizyon dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam